Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΠΕΠΕΚΟ :ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



Συνάδελφοι

Αυτές τις ημέρες συζητείται στη Βουλή ο πρώτος προϋπολογισμός της νέας συγκυβέρνησης, που έρχεται να προσθέσει στα μέχρι τώρα βάρη της κρίσης, νέα αύξηση φόρων κατά 3,2 δισ. €, μείωση κρατικών δαπανών κατά 2,5 δισ. € (υγεία, παιδεία, μισθοί κλπ) και πρόσθετη εξοικονόμηση από το ασφαλιστικό 1,7 δισ. €!

Παράλληλα με αυτά τα νέα μέτρα που θα εξανεμίσουν ότι έχει απομείνει από το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας, προχωράει μεθοδικά μέσα στο Δεκέμβριο η συζήτηση για την νέα επίθεση κατά του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μιλάνε περί διάσωσης και βιωσιμότητας του συστήματος, για να την «φορτώσουν» και πάλι στην πλάτη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Δεν μιλάνε ποτέ όμως για το που πήγαν τα αποθεματικά των ταμείων, ποιοι έφαγαν τα λεφτά των ασφαλισμένων (από την εποχή των άτοκων δανείων προς τις επιχειρήσεις, μέχρι το πρόσφατο κούρεμα / PSI).

Σήμερα, στον 21ο αιώνα, δεν είναι μόνο...
η σύνταξη στα 67 ή οι συντάξεις πείνας που προκαλούν τη λογική και το κοινό αίσθημα. Το νέο σύστημα που προωθείται, χάνει τον αναδιανεμητικό/κοινωνικό  χαρακτήρα της ασφάλισης που  η  εργατική  τάξη  διεκδίκησε και κέρδισε με μακροχρόνιους αγώνες το πρώτο μισό του 20ου αιώνα.

Σήμερα, υπό την καθοδήγηση της Ε.Ε., προωθούν το δόγμα «όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις», που σημαίνει μηδενικές παροχές και εξευτελιστικές συντάξεις για όσους σήμερα (και ειδικά τη νέα γενιά) βρίσκονται στην ανεργία, σε «προγράμματα απασχόλησης», που εργάζονται χωρίς συλλογικές συμβάσεις με τον βασικό μισθό. Και στο εξής, χωρίς κρατική  εγγύηση  για  το  ύψος  των παροχών, το  μόνο που θα γνωρίζουμε πλέον είναι πόσο πρέπει να πληρώσουμε, αλλά ποτέ τι έχουμε να λαμβάνουμε από το νέο σύστημα.

Πάνω σε αυτά τα ερείπια, ποντάροντας στην ανασφάλεια και το φόβο, τα γεράκια της ιδιωτικής ασφάλισης, ακονίζουν τα νύχια τους για μεγάλα κέρδη.

Όμως η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα και ως τέτοιο κερδήθηκε.


Συνάδελφοι

Το ΔΣ του Σωματείου μας ομόφωνα αποφάσισε τη συμμετοχή της ΠΕΠΕΚΟ στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία της 3 του Δεκέμβρη. Και σημειώνει ότι, ειδικά για τους εργαζόμενους στην ΕΚΟ, η απεργία αυτή έχει και πρόσθετη βαρύτητα, καθώς συμπίπτει χρονικά με τη διεκδίκηση της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου