Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Τι ψάχνουν τα ΕΛΠΕ στο Ιράν

Τι ψάχνουν τα ΕΛΠΕ στο Ιράν
Την απόλυτη ικανοποίηση του για τις επιδόσεις των μεγεθών του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων διατύπωσε πρόσφατα ο διεθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης και στο fpress.gr, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις προκειμένου την επόμενη τριετία τα αποτελέσματα να είναι ακόμη καλύτερα.

Για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη χώρα μας ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ υποστηρίζει ότι η ανακάλυψη και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι ένας στρατηγικός στόχος στον οποίο ο Ομιλος προσβλέπει και επενδύει, αφού τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα επιστημονικών ερευνών υποδεικνύουν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περιοχές που παρουσιάζουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την πιθανή ανακάλυψη υδρογονανθράκων, τονίζει όμως ότι δεν παραβλέπει το γεγονός ότι οι γεωλογικοί κίνδυνοι αποτυχίας δεν είναι αμελητέοι.

Για το Ιραν δήλωσε χαρακτηριστικά...
:

«Ο Όμιλός μας διατηρεί παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις με το Ιράν και κυρίως με την κρατική εταιρεία πετρελαίου της χώρας, NIOC. Για αρκετά χρόνια το Ιράν είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές μας σε αργό πετρέλαιο διαφόρων τύπων και ευελπιστούμε ότι μετά την άρση των κυρώσεων, η συνεργασία μας θα ανανεωθεί. Όπως πιθανόν γνωρίζετε, μεγάλη αντιπροσωπεία Ελλήνων επιχειρηματιών θα συνοδεύσει τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Κοτζιά, στην Τεχεράνη. Η συμμετοχή των ΕΛΠΕ στην αποστολή θεωρείται αυτονόητη και θα μας δοθεί για μια ακόμη φορά η ευκαιρία να συζητήσουμε με τη Διοίκηση της NIOC και φυσικά με την ηγεσία του Υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν, όλες τις δυνατότητες και προοπτικές για μια αμοιβαίως επωφελή συνεργασία. Φυσικά οι όποιες συμφωνίες θα ενεργοποιηθούν αμέσως μετά την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τα Ηνωμένα Έθνη».


ΠΗΓΗ:fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου