Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσσες, συνάδελφοι

Το Σάββατο 05/09/15 στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ στις ΒΕΘ πραγµατοποιήθηκε το Τακτικό ∆.Σ. του Σωµατείου µας. Τα θέµατα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής: Εγγραφές νέων µελών: Μετά την παρέλευση του διµήνου από την ηµεροµηνία πρόσληψης των νέων συναδέλφων, εγκρίθηκε οµόφωνα από το ∆.Σ. του Σωµατείου µας η εγγραφή 53 νέων µελών. Καλωσορίζουµε στην οικογένεια των εργαζοµένων των Ελληνικών Πετρελαίων τους νέους συναδέλφους και τους
ευχόµαστε καλή σταδιοδροµία επισηµαίνοντας ταυτόχρονα την απαραίτητη προσήλωση που απαιτείται στους κανόνες ασφαλείας καθώς ΚΑΜΙΑ ∆ΟΥΛΕΙΑ ∆ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Οργανογράµµατα – εκπαίδευση προσωπικού - προσλήψεις: Συνεχίζονται µε ...
ταχείς ρυθµούς οι διαδικασίες των Επιτροπών που έχουν συσταθεί από Σωµατείο και ∆ιοίκηση Εταιρείας. Αρχίζουν πλέον να καθορίζονται οι διεκδικήσεις µας, τόσο όσον αφορά τα οργανογράµµατα, την ανάγκη για ουσιαστικές διαδικασίες εκπαίδευσης καθώς και τις απαραίτητες προσλήψεις. Το παρελθόν απέδειξε πως η εκπαίδευση έτσι όπως µέχρι τώρα αντιµετωπιζόταν από την Εταιρεία, όχι µόνο δεν αποδίδει, αλλά εγκυµονεί σοβαρότατους κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των εργαζοµένων όσο και των εγκαταστάσεων. Σε σύντοµο χρονικό διάστηµα θα είµαστε σε θέση να επεκταθούµε λεπτοµερώς στα παραπάνω θέµατα. Παραµένουµε ανοικτοί σε προτάσεις, επισηµάνσεις και υποδείξεις από κάθε
συνάδελφο.

Κινητοποιήσεις ∆ΕΘ : Την ίδια µέρα στις 6:00 το απόγευµα, πραγµατοποιήθηκε συλλαλητήριο και πορεία διαµαρτυρίας προς τις εγκαταστάσεις της ∆ΕΘ, όπου το Σωµατείο µας για µία ακόµα φορά συµµετείχε, συσπειρώνοντας τους συναδέλφους κάτω από το πανό µας. Η αντίθεσή µας απέναντι σε κάθε πολιτική που συντρίβει εργατικά δικαιώµατα και κατακτήσεις ετών, παραµένει σταθερή και πιο επίκαιρη από ποτέ. Έχουµε κάνει πλέον ξεκάθαρο προς τον καθένα πως η θέση του Σωµατείου µας είναι δίπλα σε κάθε συνταξιούχο, σε κάθε εργαζόµενο, σε κάθε άνεργο. Αυτό πράξαµε στο παρελθόν, αυτό θα κάνουµε και στο µέλλον. Σταθερά αλληλέγγυοι και αρωγοί κάθε προσπάθειας, αντίστασης απέναντι στη λαίλαπα των µνηµονιακών πολιτικών λιτότητας.

Ένα άλλο θέµα το οποίο απασχόλησε το ∆.Σ. του Σωµατείου µας ήταν η τελική µορφή του πορίσµατος της Επιτροπής ∆ιερεύνησης του δυστυχήµατος της8ης
 Μαίου. Αφού πρώτα έγινε ενηµέρωση προς το ∆.Σ. από το Προεδρείο, τους δύο εκπροσώπους του ∆.Σ. και από µέλος που συµµετείχε στην Επιτροπή ∆ιερεύνησης και µετά από διεξοδική συζήτηση, καταλήξαµε στη διαπίστωση πως επιχειρείται προσπάθεια συγκάλυψης και µετάθεσης ευθυνών προς τουςεργαζόµενους από πλευράς εταιρείας. Η θυµατοποίηση που επιχειρείται βασιζόµενη στα γεγονότα της στιγµής και όχι στα πραγµατικά αίτια που οδήγησαν σε αυτή, είναι κάτι που το Σωµατείο µας δεν πρόκειται να επιτρέψει να συµβεί,επικεντρώνοντας τις προσπάθειές τους στην ανάληψη πρωτοβουλιών προς ανάδειξη και διόρθωση των πραγµατικών αιτιών που προκάλεσαν τα παραπάνω.

∆ιαµηνύουµε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα ανεχθούµε ούτε τη στοχοποίηση ούτε το κουκούλωµα ευθυνών και προειδοποιούµε την Εταιρεία ενόψει των συζητήσεων που έχουν ανοίξει, να λάβει σοβαρά υπόψη της, τις προτάσεις του Σωµατείου που δίνουν λύσεις στα κακώς κείµενα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Έρχεται µπροστά µας µια πολύ δύσκολη περίοδος και για τα εργασιακά θέµατα (ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, Ν.1264/82) καθώς επίσης και για την πώληση του ποσοστού των ΕΛΠΕ που έχει αποµείνει στο ∆ηµόσιο (35,5%). Εύκολα καταλαβαίνουµε πως οι καιροί παραµένουν δύσκολοι και πονηροί και απαιτείται εγρήγορση, συσπείρωση και αποφασιστικότητα από όλους µας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου