Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΟΟΣΑ: Απαράδεκτα ποσοστά ανεργίας - 42 εκατομμύρια άνεργοι σε 34 κράτη-μέλη

ΟΟΣΑ: Απαράδεκτα ποσοστά ανεργίας - 42 εκατομμύρια άνεργοι σε 34 κράτη-μέλη
Ο ΟΟΣΑ ανέφερε πως η ανεργία στα κράτη-μέλη του μειώνεται πολύ αργά, ενώ παραμένει κατά πολύ παραπάνω από τα προ-κρίσης επίπεδα.

Ο Οργανισμός αναφέρει πως η ανεργία έχει πέσει στα 42 εκατομμύρια από 45 το 2014, αν και αυτός ο αριθμός είναι 10 εκατομμύρια περισσότερο από τα προ-κρίσης επίπεδα.

Ο ΟΟΣΑ επέστησε την προσοχή στο γεγονός πως η μακροχρόνια ανεργία είναι "απαράδεκτα υψηλή", με άνω του ενός τρίτου (1/3) των ανέργων να ψάχνουν για εργασία πάνω από 12 μήνες. Κάτι τέτοιο σηματοδοτεί αύξηση της τάξεως του 77% σε σχέση με το 2007. Για αυτούς που είναι άνεργοι δύο και πλέον χρόνια, οι πιθανότητες εξεύρεσης εργασίας όλο και μειώνονται.

Αναφορικά, "Ο χρόνος τελειώνει, και τα σημάδια της κρίσης έχουν πολύ...
μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν μόνιμα, με εκατομμύρια ανέργων να έχουν εγκλωβιστεί στον πάτο της οικονομικής σκάλας", υπογράμμισε ο Angel Gurria. "Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, η μακροχρόνια κληρονομιά της κρίσης θα είναι να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το ποσοστό της ανισότητας, κάτι το οποίο είναι ήδη απαράδεκτα υψηλό".

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει πως στις 34 χώρες-μέλη, η ανεργία θα μειωθεί πολύ λίγο μέχρι του χρόνου. Από 7,1% στο τέλος του 2014, στο 6,6% στο τέλος του 2016, ενώ τα ποσοστά ανεργίας θα παραμείνουν άνω του 20% σε Ελλάδα και Ισπανία.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου