Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ευχαριστημένος ο OPEC με τα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής


Ο OPEC νιώθει άνετα με την απόφαση να κρατήσει αμετάβλητο το πλαφόν της παραγωγής του καθώς η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται με βάση τις εκτιμήσεις και η παγκόσμια αγορά πετρελαίου συνεχίζει να διορθώνει, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

"Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνάντηση του OPEC και έχουμε δει μια πολύ καλή ...
κίνηση στην πλευρά της διόρθωσης… η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται όπως έχουμε προβλέψει", δήλωσε ο Suhail Mohamed Faraj al-Mazrouei μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο ενός συνεδρίου του OPEC στη Βιέννη.

Ο αξιωματούχος του OPEC σημείωσε παράλληλα ότι η αγορά θα διαμορφώσει τις τιμές του πετρελαίου, προσθέτοντας ότι τον Οργανισμό τον απασχολεί περισσότερο η εικόνα όσον αφορά τη ζήτηση.

"Η διόρθωση στην αγορά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, θα χρειαστεί χρόνος για τη διόρθωση και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος του έτους για να δούμε τι θα συμβεί", δήλωσε.

"Αλλά η υπερπροσφορά στην αγορά έχει μειωθεί σημαντικά και είμαστε αισιόδοξοι για το δεύτερο μισό του έτους", πρόσθεσε.

Ο υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει τις εικασίες για ανησυχία εντός του Οργανισμού από την αναμενόμενη αύξηση της παραγωγής από Ιράκ και Ιράν αλλά πρόσθεσε ότι μια αύξηση της παραγωγής θα είναι μια λογική αντίδραση για να καλυφθεί η ενισχυμένη παγκόσμια ζήτηση.



ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου