Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Σε υψηλό έτους το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για αργο πετρελαιο
Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το αργό σκαρφαλώνοντας σε υψηλό έτους καθώς οι επενδυτές περιμένουν τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Η υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου και οι εκτιμήσεις ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα διαμόρφωσαν θετικό κλίμα σήμερα στην αγορά.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού ...
παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 1,06 δολ. ή 1,8% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 61,26 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις αρχές Δεκεμβρίου.
Το αργό Brent παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 61 cents ή 0,9% στα 65,49 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.
Ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει στις 5 Ιουνίου, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι ο Οργανισμός θα επιλέξει να διατηρήσει αμετάβλητα τα επίπεδα της παραγωγής του στα 30 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires κάνουν λόγο για μείωση των αποθεμάτων κατά 1,6 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Μαΐου

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου