Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Γ. Δραγασάκης: Ο ΟΤΕ εξαιρετικό παράδειγμα καλής συνεργασίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Γ. Δραγασάκης: Ο ΟΤΕ εξαιρετικό παράδειγμα καλής συνεργασίας
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε εχτες συνάντηση των βασικών μετόχων του ΟΤΕ στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. 

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος, κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης και ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης, και την Deutsche Telekom το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης και Επικεφαλής για την Ευρώπη και την Τεχνολογία, κ. Claudia Nemat. Στη συνάντηση  συμμετείχε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Στόχος της συνάντησης ήταν...
η γνωριμία των βασικών μετόχων της εταιρείας και η ανταλλαγή απόψεων για την συνεισφορά του ΟΤΕ στην πορεία της χώρας. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία του Ομίλου ΟΤΕ, τον τρόπο λειτουργίας του και την επενδυτική του δυναμική που προσδίδει αξία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τεχνολογίας και τη σημασία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη στην Ευρώπη. Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ και η ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί έως τώρα.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση τόνισε ότι θα συνδράμει ώστε να επισπευστούν και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να μπορέσει η χώρα να εκπληρώσει του στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας 2020.

Οι δύο μέτοχοι συμφώνησαν ότι ο ΟΤΕ αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επίτευξη των στόχων αυτών. Διαθέτει το μέγεθος, την τεχνογνωσία και την οικονομική ευρωστία και θα συνεχίσει τις απαραίτητες επενδύσεις εκσυγχρονίζοντας τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επίτευξη των στόχων για τη μετάβαση της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης, δήλωσε: «Οι επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία είναι ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης. Είναι απαραίτητες για τη συνολική ανάπτυξη της κοινωνίας, της δημόσιας Παιδείας, για τη λειτουργία της Πολιτείας και των δομών του Κράτους, για ένα νέο βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα. Τα νέα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και υποδομές είναι απαραίτητα για τη δημιουργία επιχειρήσεων νέων τεχνολογιών και καινοτομίας από νέους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Οι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο για την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και την παραγωγή προϊόντων με ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ο ΟΤΕ αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα καλής συνεργασίας. Διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη δημιουργία των νέων δικτύων και στην πορεία της χώρας προς την τεχνολογική ανάπτυξη μέσα από την ευρυζωνικότητα, που θα συμβάλλει με τον ρυθμιστικό ρόλο της Πολιτείας, στη βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.»

Η κα Nemat υπογράμμισε: «Χαίρομαι που υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων αναφορικά με την αξία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρώπη και τη συμβολή του ΟΤΕ σε αυτό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ και της χώρας. Ο ΟΤΕ αποτελεί για εμάς μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της DT στο εξωτερικό. Η ελληνική Διοίκηση του ΟΤΕ έχει καταφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια και αξίζουν συγχαρητήρια στους Έλληνες εργαζόμενους για την εξαιρετική τους δουλειά. Ο ΟΤΕ έχει επιτύχει να μετασχηματιστεί σε μια εταιρεία υψηλών επιδόσεων, με υγιή χρηματοοικονομικά και χαμηλό δανεισμό. Επενδύει τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα τα επόμενα 4 χρόνια και αυτό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας. Ο όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί με ταχείς ρυθμούς δίκτυα οπτικών ινών VDSL ενώ πρώτος έφερε στην Ελλάδα ταχύτητες κινητής ευρυζωνικότητας έως 300Mbps με το 4G+.  Με τις επενδύσεις αυτές, ο ΟΤΕ φέρνει στη χώρα τις τεχνολογίες του μέλλοντος, και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας που στηρίζουν την οικονομία.»


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου