Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Σε απεργία προχωρούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Κασσάνδρας


Απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή 20 Μαρτίου εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της κυβέρνησης και την πολιτική του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα προγραμματίζουν κινητοποιήσεις στην Αθήνα και τη Χαλκιδική.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν...
εχτές  στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα μεταλλεία κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι αλλάζει από ώρα σε ώρα τις αποφάσεις και ζήτησαν από τον υπουργό ΠΑΠΕΝ Παναγιώτη Λαφαζάνη, και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη «να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για την επένδυση».

Κάλεσαν επίσης την κυβέρνηση, «πριν προβεί σε άλλες ενέργειες, να εξετάσει το πραγματικό τίμημα για την Χαλκιδική και το περιβάλλον της» και πρόσθεσαν ότι οι ίδιοι θα συνεχίσουν να εργάζονται βασιζόμενοι «στις επίσημες δηλώσεις, τα έγγραφα του ελληνικού κράτους και τις αποφάσεις των δικαστηρίων».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υποστήριξαν, τέλος, ότι τα μεταλλεία έχουν σημαντική θέση στην αγορά εργασίας της περιοχής αφού η πλειονότητα των 1.986 εργαζομένων σε αυτά, προέρχεται από τον Δήμο Αριστοτέλους, ο οποίος έχει συνολικά 18.000 κατοίκους.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου