Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Κράτησε τελικά τα 50 δολάρια το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Πτώση κατέγραψε την Πέμπτη η τιμή του πετρελαίου, διατηρώντας ωστόσο απόσταση από τα χαμηλά της συνεδρίασης.

Η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφορίας Ενέργειας ανακοίνωσε αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα που ήταν πολύ μικρότερη από αυτή που ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο. Παρ΄ολ΄αυτά ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων της αγοράς.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε κατά 98 σεντς ή 1,9% στα 51,16 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΗΠΑ: Νέα μεγάλη αύξηση των αποθεμάτων αργού σε επίπεδο-ρεκόρ 

Μεγάλη αύξηση σημείωσαν τα αμερικανικά αποθέματα αργού την εβδομάδα που έληξε στις 13 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Energy Information Administration των ΗΠΑ. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 7,7 εκατ. βαρέλια στα 425,6 εκατ. βαρέλια, υπερδιπλάσια σε σχέση με τις μέσες εκτιμήσεις για αύξηση των αποθεμάτων κατά 3,7 εκατ. βαρέλια στην εβδομάδα. Σημειώνεται ότι τα αποθέματα βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή καταγραφής των στοιχείων της EIA τον Αύγουστο του 1982. 

Τα αποθέματα πετρελαίου στο κέντρο διανομής Κούσινγκ στην Οκλαχόμα, αυξήθηκαν κατά 3,7 εκατ. βαρέλια στα 46,3 εκατ. βαρέλια, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα ενάμισι έτους. 

Τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 485.000 στα 243,1 εκατ. βαρέλια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαρτίου του 1990, αναφέρει η EIA στην εβδομαδιαία έκθεσή της. 

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι τα αποθέματα θα αυξηθούν κατά 0,5 εκατ. βαρέλια.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου