Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ


«Oι προτεραιότητες και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που ο υπουργός μας είπε ότι αναλαμβάνει, μας βρίσκουν ικανοποιημένους.

Είναι στην κατεύθυνση των διεκδικήσεων που είχε θέσει η ΓΣΕΕ όλη την προηγούμενη περίοδο, των μεγάλων εντάσεων .

Υπενθυμίσαμε πάντως στον υπουργό και νομίζω ότι το έχει εξίσου καλά με μας αντιληφθεί, μιας και προέρχεται από τα σπλάχνα του εργατικού κινήματος, ότι το μεγάλο ζήτημα για την κοινωνική ασφάλιση είναι ότι για να μπορέσουμε να την αποκαταστήσουμε, σε μια ισχυρή κατάσταση, είναι να εξευρεθούν οι πόροι που με βάναυσο τρόπο έχουν περικοπεί απ’ αυτήν.

Και εδώ υπάρχουν πολιτικές και είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε και να εξεύρουμε και νέους τρόπους μαζί με το υπουργείο, ώστε να μπορέσει να στηριχθεί ο καθολικός, αλληλέγγυος και αναδιανεμητικός χαραχτήρας της κοινωνικής ασφάλισης.

Σε κάθε περίπτωση, το δηλώνω και δημόσια, η Γενική Συνομοσπονδία θα βρεθεί αλληλέγγυα, συμμέτοχος, συμπαραστάτης, σε κάθε ενέργεια της κυβέρνησης που θα αποκαθιστά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους από τις πληγές που έχουν δεχθεί από την μνημονιακή λαίλαπα.

Βεβαίως αντιλαμβάνεστε ότι όλα κρίνονται στο πεδίο της εφαρμογής και η βούληση του υπουργού όπως εκφράστηκε εδώ ήταν δεδομένη και περιμένουμε να εφαρμοστεί.»


ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου