Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Sinopec: Το Μεγαλύτερη Διυλιστήριο της Ασίας Αυξάνει τις Επενδύσεις στην Καθαρή Ενέργεια


Το μεγαλύτερο διυλιστήριο στην Ασία, China Petrochemical Corp., θα αυξήσει μέσα στην επόμενη δεκαετία τις επενδύσεις του στην καθαρή ενέργεια, την περιβαλλοντική προστασία και τα νέα υλικά, προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή του από την παραγωγή και διύλιση πετρελαίου.
Η εταιρεία που είναι γνωστή ως Sinopec Group, θα προσπαθήσει να επιτύχει τεχνολογικές καινοτομίες, σε αυτούς τους τομείς, μέσα στα επόμενα πέντε με δέκα έτη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Fu Chengyu.
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η κατασκευή βιομηχανικών πάρκων, η σύσταση επενδυτικού ταμείου και ενός ερευνητικού ινστιτούτου για την ενίσχυση της καινοτομίας, προσέθεσε, χωρίς να ανακοινώσει τις οικονομικές λεπτομέρειες των επενδύσεων.
Οι τομείς που θα στραφούν οι επενδύσεις αφορούν τα εξειδικευμένα υλικά που χρησιμοποιούνται στις 3-D εκτυπώσεις, καθώς και την ενέργεια που προέρχεται από τη γεωθερμία, τα βιοκαύσιμα, την ηλιακή και την αιολική ενέργεια, σημείωσε, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας.
Το 2014 ήταν μία «προκλητική» χρονιά για την Sinopec και θα πρέπει να βρει τρόπους ώστε να ανταπεξέλθει καλύτερα με τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου το 2015, υπογράμμισε.


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου