Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΕ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι μια εβδομάδα πριν από τις Εθνικές Εκλογές η υπηρεσιακή Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ενέργειες που δεν τιμούν το Δημοκρατικό μας πολίτευμα προσπάθησε να επιφέρει αλλαγές στον Τομέα του Φυσικού Αερίου εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος και προς όφελος των Ιδιωτών .

Ειδικότερα, την Παρασκευή 16 Γενάρη υπεγράφη στο γραφείο του Υφυπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου Σύμβαση Συνεργασίας μεταξύ των τριών ΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ, προκειμένου να καταρτιστούν οι κανόνες πρόσβασης στα δίκτυα φυσικού αερίου, που προβλέπονται από το Νομοσχέδιο για την «Απελευθέρωση» της αγοράς.

Ενώ το νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί καν στην επιτροπή της Βουλής, παρά ταύτα οι σκανδαλωδώς ευνοϊκές διατάξεις υπέρ των ιδιωτών, επιχειρείται να εφαρμοστούν «από το παράθυρο» και μάλιστα λίγες μόνο μέρες πριν τη διενέργεια εθνικών εκλογών.

Η πολιτικά αδιανόητη πράξη του Υφυπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου εγείρει δύο ερωτήματα τα οποία απαιτούν απαντήσεις .
Γιατί παραδίδει την άσκηση ενεργειακής πολιτικής στα χέρια των Ιδιωτών των ΕΠΑ και του προς ιδιωτικοποίηση
ΔΕΣΦΑ;
Το κείμενο συνεργασίας είναι εις γνώσιν του καθ΄ ύλην αρμόδιου Υπουργού κ. Μανιάτη; Συμφωνεί ;
Στο σχετικό δελτίο τύπου του ΔΕΣΦΑ προδικάζεται ότι η υπογραφείσα σύμβαση «θα αποτελέσει ένα από τα πλέον σημαντικά κείμενα της δευτερογενούς νομοθεσίας της αγοράς φυσικού αερίου, διότι θα καθορίσει τους κανόνες πρόσβασης στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου» .

Ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα μιας τέτοιας ενέργειας ;

Μήπως η «απελευθέρωση» της αγοράς φυσικού αερίου αποτελεί το όχημα για την εκτίναξη των τιμών για τον οικιακό καταναλωτή, όπως με σειρά παρεμβάσεων μας έχουμε αποδείξει ;

Μήπως η διαδικασία της «απελευθέρωσης» συνοδεύεται από απολύσεις ; Διασφαλίζονται τελικά ή όχι οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα ΟΛΩΝ των εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο ;

Υπάρχει επαγγελματική σχέση υποψηφίου με το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας με την ΕΠΑ Αττικής; Και αν ναι, αυτό είναι συμπτωματικό ;

Η θέση της Ομοσπονδίας και των Σωματείων της στον κλάδο Φυσικού Αερίου για το Νομοσχέδιο Απελευθέρωσης είναι γνωστή σε όλους . Έχει αναδειχθεί με Δελτία Τύπου , παρουσιάσεις στα πολιτικά κόμματα και έχει αναρτηθεί στην Δημόσια Διαβούλευση .

ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε πολιτικό κόμμα καθώς και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοιου είδους πρακτικές και να πάρουν επίσημα θέση .


ΠΗΓΗ:poenergias.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου