Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Βρείτε τι γνωρίζει το Facebook για σας

internet spy Facebook
Οι περισσότεροι χρήστες του Facebook γνωρίζουν ότι το κοινωνικό δίκτυο γνωρίζει πολλές πληροφορίες γι “αυτούς, αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι συμπεριλαμβάνουν αυτές οι πληροφορίες..internet spy Facebook

Ορισμένες από τις πληροφορίες είναι προφανείς, όπως τα πράγματα που αναρτούν στο Διαδίκτυο ή πληροφορίες που έχετε προσθέσει στο προφίλ σας.

Άλλες όμως, όπως τα ενδιαφέροντά σας, οι διευθύνσεις IP, δεδομένα αναγνώρισης προσώπου ή μεταδεδομένα φωτογραφιών δεν είναι τόσο προφανείς ή δεν είναι προσβάσιμες καθόλου από το προφίλ σας.

Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε τι γνωρίζει το Facebook για εσάς, μπορείτε να ζητήσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας από το κοινωνικό δίκτυο για να τα αναλύσετε στον υπολογιστή σας.

Το αντίγραφο φυσικά δεν περιλαμβάνει τα πάντα, περιλαμβάνει όμως αρκετά που θα βρείτε ενδιαφέροντα.

Κατεβάστε το προσωπικό σας αρχείο από το Facebook

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι ένα αίτημα στο Facebook για να δημιουργήσει το προσωπικό σας αρχείο:

Συνδεθείτε στο Facebook, αν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το βελάκι στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε τις ρυθμίσεις από το μενού.
Κάτω από το Γενικές ρυθμίσεις λογαριασμού, κάντε κλικ στο «Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας από το Facebook.»
Κάντε κλικ στο Λήψη Αρχείου στην επόμενη σελίδα και εισάγετε τον κωδικό σας για επαλήθευση.
facebook Facebook
Αμέσως μετά το αίτημα σας θα λάβετε ένα e-mail από το κοινωνικό δίκτυο που θα αναφέρει:

Πρόσφατα, ζητήσατε ένα αντίγραφο των δεδομένων που έχετε καταχωρήσει στο Facebook. Θα σας στείλουμε ένα ξεχωριστό email, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα σύνδεσμο για να κατεβάσετε το συγκεκριμένο αρχείο, όταν θα είναι έτοιμο. Για λόγους ασφαλείας, ο σύνδεσμος αυτός θα λειτουργεί για λίγες ημέρες από την ημερομηνία αποστολής του. Γι” αυτό, φροντίστε να παρακολουθείτε τακτικά το email σας, ώστε να εντοπίσετε έγκαιρα το μήνυμά μας. Αν ο σύνδεσμος δεν λειτουργεί πια όταν διαβάσετε το email, θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία λήψης από την αρχή.
Μάθετε ποια δεδομένα μπορεί να περιλαμβάνονται στο αρχείο λήψης: https://www.facebook.com/help/405183566203254
Αν δεν ζητήσατε να κατεβάσετε τις πληροφορίες σας, ο λογαριασμός σας ενδέχεται να έχει παραβιαστεί. Επισκεφθείτε το Κέντρο βοήθειας για να τον ασφαλίσετε: https://www.facebook.com/help/203305893040179
Σας ευχαριστούμε, Η ομάδα του Facebook
To Facebook δημιουργεί το αρχείο σας στο παρασκήνιο. Ανάλογα με το πόσο πολλά έχετε δημοσιεύσει η διαδικασία μπορεί να πάρει λίγο χρόνο.

Μόλις ολοκληρωθεί το αρχείο σας και είναι έτοιμο για λήψη, θα λάβετε ένα άλλο e-mail που θα σας οδηγήσει σε μια σελίδα όπου μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο σας. Θα σας ζητηθεί και πάλι ο κωδικός πρόσβασης του λογαριασμού σας.

Αναλύστε το αρχείο

Βγάλτε τα περιεχόμενα του αρχείου zip στον υπολογιστή σας και ανοίξτε το αρχείο index.htm με τον web browser που προτιμάτε.

Είναι ένα βασικό αρχείο HTML που δεν απαιτεί σύνδεση στο Internet. Θα βρείτε τις σελίδες που αναφέρονται στην αριστερά πλευρά και τις πληροφορίες από την επιλεγμένη σελίδα στα δεξιά.

Μερικές από τις καταχωρήσεις που μπορεί να βρείτε ενδιαφέρουσες:

Διαφημίσεις και Ιστορία ή Ads Topic and History: Αυτή η σελίδα προβάλλει τα ενδιαφέροντά σας – με βάση τα like σας – και το ιστορικό των διαφημίσεων σας, το οποίο απαριθμεί τις διαφημίσεις που κάνατε κλικ.
Ασφάλεια:- απαριθμεί ένα εκτενές ημερολόγιο συνδέσεων του λογαριασμού και της δραστηριότητα σας. Για κάθε συνεδρία, περιλαμβάνεται η ημερομηνία. η ώρα, η διεύθυνση IP, ο browser και τα cookies. Επιπλέον, όλες οι διευθύνσεις IP που χρησιμοποιήθηκαν για να συνδεθείτε στο Facebοok αναφέρεται στη σελίδα σε μια λίστα.
Μηνύματα: Όλα τα μηνύματα που έχετε λάβει και έχετε στείλει στο Facebοok
Φίλοι - Μια λίστα όλων των φίλων σας στο Facebook
Φωτογραφίες και βίντεο: όλα τα μέσα που έχετε ανεβάσει στο Facebοok περιλαμβανομένων και των ιδιωτικών καθώς και των μεταδεδομένων.
Επικοινωνία: Περιλαμβάνει τη διεύθυνσή σας, το e-mail που έχετε συνδέσει με το λογαριασμό σας, αριθμούς τηλεφώνου, το βιβλίο διευθύνσεων σας και το όνομα που χρησιμοποιείτε στο κοινωνικό δίκτυο.
Επίσης περιλαμβάνονται: Θρησκευτικές και πολιτικές απόψεις, ομιλούμενες γλώσσες, δημοσιεύσεις και τι μοιραστήκατε από τις δημοσιεύσεις των φίλων σας.

Όπως μπορείτε να δείτε, όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται παραπάνω δεν είναι προσβάσιμες απ “ευθείας στο Facebοok. Το αρχείο είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.


ΠΗΓΗ:iguru.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου