Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στηρίζουν τον θεσμό της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας


Ο θεσμός των Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας / Social Business Excellence Awards 2014 παρουσιάστηκε την Πέμπτη 29 Μαΐου σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου «Επιχειρώντας Αλλιώς» που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο. 
Τα βραβεία θεσμοθετούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με κύριους στόχους την ανάδειξη και επιβράβευση βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων υφιστάμενων ή υπό ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και αποτελούν μία πρωτοβουλία του British Council και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης / Enterprise Europe Network Hellas, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ, ενώ τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ βρίσκονται κοντά σ ’αυτή την προσπάθεια, καθώς είναι χορηγός του βραβείου Green Social Enterprise 2014, το οποίο απευθύνεται σε υφιστάμενες κοινωνικές επιχειρήσεις που προτείνουν πρωτοποριακές «πράσινες» ιδέες, η εφαρμογή των οποίων συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών. Το βραβείο αυτό θα αναδείξει την κοινωνική επιχείρηση, που ξεχώρισε για τη δράση και το όραμά της στον τομέα του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης για τη χρονιά 2014. 

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ πιστεύουν ότι η κοινωνική επιχειρηματικότητα είναι μια νέα επιχειρηματική πρακτική, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στην παγκόσμια οικονομία. Γι’ αυτό και στηρίζουν την εξέλιξη αυτού του μοντέλου, αφού η ενδυνάμωση των νέων ανθρώπων αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη επένδυση στο μέλλον της χώρας.

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, την πιο δυναμικά ανερχόμενη έκφανση της έννοιας της κοινωνικής οικονομίας, μιας έννοιας που στηρίζεται στις αξίες της συλλογικότητας και της συνένωσης δυνάμεων για την επίτευξη κοινών στόχων. 

ΠΗΓΗ:hellenic-petroleum.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου