Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Bloomberg: Την 5η πιο ακριβή βενζίνη πληρώνουν οι Έλληνες


Με μέσο ημερήσιο εισόδημα τα 62 δολάρια, οι Έλληνες δαπανούν το 14% του ποσού αυτού μόνο για βενζίνη, επισημαίνει το Bloomberg σε έρευνα που διεξήγε μεταξύ 61 χωρών, επιχειρώντας να κατατάξει τις πιο ακριβές ενεργειακά χώρες στον κόσμο συγκρίνοντας τις τιμές της βενζίνης παράλληλα με το ημερήσιο εισόδημά των πολιτών.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, η τιμή ανά γαλόνι βενζίνης ανέρχεται στα 8,81 δολάρια.
Όπως τονίζει το διεθνές ειδησεογραφικό, «η ελληνική οικονομία βελτιώθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο. Η βιομηχανία βελτιώθηκε, τα αποθέματα αυξήθηκαν και η Standard & Poors αύξησε τη βαθμολογία της για το μεγαλύτερο δανειστή της χώρας, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
Παρόλη την ανάκαμψη, η ανεργία συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα και οι μισθοί βρίσκονται στο κατώτατο επίπεδο. Για να συμβάλει στην αναχαίτιση της χρέους, η Ελλάδα αύξησε τους φόρους της βενζίνης από το 2009 στα πιο υψηλά ποσοστά ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης. Το πρόβλημα του κόστους της βενζίνης για τους Έλληνες επιβαρύνεται από την ποσότητα που καταναλώνουν. Μόνο οι Νοτιοαφρικάνοι ξοδεύουν περισσότερα από το ετήσιο εισόδημα τους για να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους.
Με μέσο ημερήσιο εισόδημα 62 δολάρια οι Έλληνες χρειάζονται το 14% του ποσού αυτού για βενζίνη».
Την υπόλοιπη λίστα του Bloomberg με τις ακριβές ενεργειακά χώρες συμπληρώνουν η Νορβηγία με τιμή ανά γαλόνι βενζίνης στα 9,79 δολ. κατέχοντας την 1η θέση, η Ολλανδία με τιμή ανά γαλόνι βενζίνης στα 9,46 δολ., η Ιταλία με τιμή ανά γαλόνι βενζίνης: 9,34 δολ. και η Δανία με τιμή ανά γαλόνι βενζίνης στα 9,14 δολ.
Στον αντίποδα, οι χώρες με τις χαμηλότερες τιμές είναι η Βενεζουέλα με τιμή ανά γαλόνι βενζίνης στα 0,04 δολ., η Σαουδική Αραβία με τιμή 0,45 δολ. το Κουβέιτ με τιμή 0,81 δολ., η Αίγυπτος με 1,01 δολ. ανά γαλόνι, το Ιράν με 1,52 δολ., τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 1,77 δολ., η Νιγηρία με 2,23 δολ., η Μαλαισία με 2,42 δολ., η Ρωσία με 3,19 δολ. και το Μεξικό με 3,58 δολ

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου