Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Η Γαλλία πληρώνει εργαζόμενους για να πηγαίνουν στην δουλειά τους με ποδήλατο

Η Γαλλία πληρώνει εργαζόμενους για να πηγαίνουν στην δουλειά τους με ποδήλατο
Η Γαλλία ξεκίνησε ένα εξάμηνο δοκιμαστικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο πληρώνει ανθρώπους για να πηγαίνουν στην δουλειά τους με ποδήλατο. Στόχος της γαλλικής κυβέρνησης είναι να "σπρώξει" τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τα ποδήλατά τους, σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής ενώ πιστεύεται ότι μ' αυτό τον τρόπο θα καταπολεμηθεί η ρύπανση του περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει ο businessinsider αρκετές χώρες, όπως η Ολλανδία, η Δανία, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Βρετανία, δίνουν κίνητρα στους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατό τους, όπως η απαλλαγή από φόρους, οι πληρωμές ανά χλμ και επιδότηση για την αγορά ποδηλάτων.

Στην Γαλλία, περί τις 20 εταιρείες που απασχολούν 10.000 εργαζόμενους, έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, πληρώνοντας 25 σεντς του ευρώ για κάθε χλμ που θα κάνει με το ποδήλατο ένας εργαζόμενος για να πάει να εργαστεί σε σία από τις 20 αυτές επιχειρήσεις.

Στόχος του υπουργείο Μεταφορών, είναι σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Frederic Cuvillier, να χρησιμοποιούν περισσότερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν πως θα υπάρξει επέκταση του προγράμματος και σε άλλες επιχειρήσεις.

Ο αρμόδιος υπουργός πιστεύει ότι η αμοιβή ανά χλμ προς τους ποδηλάτες θα σπρώξει τους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους περισσότερο, αυξάνοντας την χρήση του κατά 50% από το 2,4% που είναι σήμερα ή περί των 800 εκατ. χλμ συνολικά για όλους τους εργαζόμενους, με τη μέση απόσταση που θα διανύεται με ποδήλατο να φτάνει τα 3,5 χλμ.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου