Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Με αυτή την ανάρτηση στο Facebook ξεκίνησε το κίνημα το σχολικών καταλήψεων


Ενώ τουλάχιστον 500 σχολεία τελούν υπό κατάληψη τις τελευταίες ημέρες σε όλη την χώρα, οι μαθητές εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στο νέο σύστημα που εισάγει ο υπουργός Παιδείας μέσα από τα social media και συγκεκριμένα μέσω του Facebook.

Οι μαθητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται κυρίως για την Τράπεζα Θεμάτων και το σύστημα των εξετάσεων στο Λύκειο, οργανώνουν τις καταλήψεις τους και ενδυναμώνουν τον αγώνα τους μέσα από τον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Έχοντας ως βασικό σύνθημα: «Λέμε όχι στο νέο σύστημα και κάνουμε κάτι γι' αυτό», καλούν τους πολίτες να ενωθούν μαζί τους, ενώ σε νέα ανάρτηση στη σχετική σελίδα στο Facebook «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ,ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ», οι μαθητής αναφέρουν ότι  500 σχολεία τελούν υπό κατάληψη, τονίζοντας ότι αυτό σημαίνει πως όλοι πήραν το μήνυμά τους.

«Πήραν το μήνυμα μας, οπότε κατάληψη και αύριο και μέχρι εκεί. Κρατήστε ημέρες καθώς θα κάνουμε και άλλες παρόμοιες κινητοποιήσεις σαν αυτές. Υ/Γ: Σκοπός μας ήταν να βγούμε στα ΜΜΕ,και βασικά βγήκαμε σε όλη την Ελλάδα», προστίθεται στην τελευταία ανάρτηση που έχει γίνει στον συγκεκριμένο λογαριασμό. 

Μάλιστα, οι μαθητές έχουν αναρτήσει λίστα με τα σχολεία που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, καθώς και κείμενα με τα οποία εξηγούν τις θέσεις τους.


ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου