Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Σωματείο φάντασμα..........


Το  αόρατο σωματείο. Γιατί δεν είναι μόνον ότι τρομοκρατεί τον κόσμο( κοιτάτε τι γίνετε έξω από τη γυάλα ), είναι και ότι τις περισσότερες φορές δεν φαίνεται πουθενά.
     Εμφανίζεται μόνον όταν πρόκειται να ψηφιστούν τα θέλω της εργοδοσίας για να εκβιάσει συνειδήσεις, και να τρομοκρατήσει με επικείμενες καταστροφές αν δεν γίνει το δικό του. Επίσης κάνει και έκτακτες εμφανίσεις στους κλακαδόρους του  με την  συμμετοχή ενός θλιβερού κομπάρσου που μένει δίπλα. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί και σε κάτι έκτακτες καταστάσεις του στυλ .''εσείς φταίτε που χάσατε την οργανική θέση,''εσείς φταίτε που πήγατε στο Διευθυντή για να διαμαρτυρηθείτε'' ή ''εσείς φταίτε που δεν πληρώνεστε τις υπερωρίες'' και στη συνέχεια κάνει  ''Μπουουουουουου'' τρομάζοντας τους ''πτωχούς τω πνεύματι'', κι αυτό είναι όλο. Μετά μούγκα.
     Σε όλες τις άλλες καταστάσεις αόρατο. Ανύπαρκτο. Όταν πρέπει να προστατέψει τον συνάδελφο που βάλλεται προσωπικά από την μήνη και την ασυδοσία της εργοδοσίας βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ύπαρξή του στην Εταιρεία, δεν υπάρχει πουθενά. Όταν πρέπει να  προστατέψει το σύνολο των εργαζομένων από τους τραγικούς και επικίνδυνους σχεδιασμούς της εργοδοσίας,δεν είναι απλώς εξαφανισμένο αλλά στέκεται και στο πλευρό της εργοδοσίας ενισχύοντας τις θέσεις της. Όταν λοιπόν αντί να εξυπηρετείς τα συμφέροντα των εργαζομένων γίνεσαι ένα άριστο ''πολυεργαλείο'' στα χέρια του Εργοδότη, πώς σκατά θα'ρθει αυτή η αλλαγή στην πολιτική των εργασιακών που όλοι οι εργαζόμενοι προσδοκούν; ''Άκρα του τάφου σιωπή''..
     Αμ, έτσι γίνομαι κι εγώ σωματείο!  Διότι όλοι εσείς δεν είσαστε σωματείο. Δεν παράγετε συνδικαλισμο. Δεν κάνετε απολύτως τίποτα. Μόνον μεταφέρετε τις εντολές των αφεντικών σας, υπό τύπον προπαγάνδας, εκβιασμών και εκφοβισμών.
     Είστε ό,τι χειρότερο και πιό άχρηστο έχει περάσει ποτέ από  το χωρο μας. Χειρότεροι ακόμα κι από τα σωματεία  του Θανάση και του Θόδωρου που τουλάχιστον είχαν το θράσος και δήλωναν στους εργαζόμενους ότι ήταν σε ανοικτή γραμμή με την εργοδοσία και δεν το έπαιζαν επαναστάτες της λαϊκής ακροδεξιάς και αριστερούληδες.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου