Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Τρόικα σε κυβέρνηση: "Κανένας σε σύνταξη πρίν τα 62 χρόνια αλλιώς... δεν υπάρχει διαπραγμάτευση"


Όσοι πλησιάζετε να πάρετε σύνταξη ξεχάστε το. Η τρόικα ζητάει από την κυβέρνηση ως προϋπόθεση επιστροφής της και συνέχιση της διαπραγμάτευσης να ανοίξει το ασφαλιστικό ζήτημα και να αυξηθούν τα όρια ηλικίας ιδίως για τις πρόωρες συντάξεις.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν από την κυβέρνηση γραπτή πρόσκληση και συναίνεση για άνοιγμα των συζητήσεων για το ασφαλιστικό σύστημα και άμεση νομοθέτηση (εντός του 2014 ώστε να ισχύσουν από 1-1-2015) της κατάργησης των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, σε κίνδυνο βρίσκεται και η 15ετία ως κατώτατο όριο εξόδου, με την Τρόικα να απαιτεί όλοι εργαζόμενοι να βγαίνουν σε σύνταξη αφού κλείσουν το 62ο έτος της ηλικίας τους, ενώ μεγάλοι χαμένοι των φερόμενων αλλαγών θα είναι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, μητέρες και εργαζόμενοι σε τράπεζες και ΔΕΚΟ.

Ουσιαστικά, οι τροϊκανοί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, επιμένουν οι αλλαγές να γίνουν μέσα στο 2014 και να ξεκινήσει η ισχύς του από την 1η Ιανουαρίου του 2015, έτσι ώστε να χάσουν το δικαίωμα σε πρόωρη συνταξιοδότηση όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Παράλληλα οι τροϊκανοί θα ζητήσουν να αυξηθούν τα κατώτατα όρια ηλικίας προς συνταξιοδότηση από τα 15 έτη (4.500 ημέρες ασφάλισης) σε 20 έτη (6.000 ημέρες ασφάλισης.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου