Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Βουτιά 2,2% για το αργό


Κάτω από τα 79 δολάριο έκλεισε σήμερα το αργό καθώς η ενίσχυση του δολαρίου σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για την αύξηση της προσφοράς πετρελαίου εν μέσω της εύθραυστης παγκόσμιας ανάκαμψης αναζωπύρωσαν τις πιέσεις στην αγορά. 

Ειδικότερα, το αργό παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 1,76 δολ. ή 2,2% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 78,78 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό ήταν το χαμηλότερο κλείσιμο από τον Ιούνιο του 2012.

Το αργό τύπου Brent έχασε 1,08 δολ. ή 1,3% στα 84,78 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Τις πιέσεις ενέτεινε και η είδηση ότι η Σαουδική Αραβία μειώνει τις τιμές για το πετρέλαιο που πουλά στις ΗΠΑ, κάτι που υποδεικνύει ότι η χώρα προσπαθεί να ανταγωνιστεί το σχιστολιθικό πετρέλαιο. 

Η Σαουδική Αραβία αύξησε τις τιμές σε άλλες περιοχές, όπως στην Ασία, μετά τις διαδοχικές μειώσεις των προηγούμενων μηνών, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. 

Οι τιμές της Σαουδικής Αραβίας για τον Δεκέμβριο δείχνουν ότι το βασίλειο προσπαθεί να κρατήσει τα μερίδια του στην αμερικανική αγορά, όπως εκτιμούν ορισμένοι αναλυτές. 

Οι τιμές έχουν κατρακυλήσεις τους τελευταίους μήνες εν μέσω εκτιμήσεων ότι στην αγορά διαμορφώνονται συνθήκες υπερπροσφοράς καθώς η αδύναμη ανάκαμψη δεν μπορεί να απορροφήσει την αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ και σε ορισμένες χώρες του ΟΠΕΚ.


ΠHΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου