Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Βρετανική υποκρισία: "Οι Τούρκοι δημιουργούν εντάσεις αλλά το αέριο πρέπει να αξιοποιηθεί από όλους"!


Τη λύπη του για ενέργειες ή δηλώσεις που δημιουργούν κίνδυνο εντάσεων, όπως η ανακοίνωση της Τουρκίας για ερευνητικές δραστηριότητες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκφράζει το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα επαναβεβαιώνεται πως το Λονδίνο αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας επί της αξιοποίησης των ορυκτών αποθεμάτων στην ΑΟΖ της.

Απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκπρόσωπος του Βρετανικού υπ. εξωτερικών  δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Δημοκρατίας της Κύπρου να αξιοποιήσει τα ορυκτά αποθέματα στην ΑΟΖ της και παραμένει θέση μας πως τέτοιοι πόροι θα πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος όλων των κοινοτήτων στην Κύπρο.

Λυπούμαστε, πρόσθεσε, "που πρόσφατα περιστατικά, όπως η ανακοίνωση της Τουρκίας για ερευνητικές δραστηριότητες στην ΑΟΖ της Δημοκρατίας της Κύπρου έχουν δημιουργήσει κίνδυνο για πρόκληση εντάσεων. Καλούμε όλες τις πλευρές να αποφεύγουν εμπρηστικές ενέργειες ή δηλώσεις», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε πως "αυτό το περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία μιας συνολικής λύσης. Επομένως ελπίζουμε πως οι συνομιλίες για λύση μπορούν να προχωρήσουν επιτυχώς. Υπάρχει μια ευκαιρία για την Τουρκία να συνεχίσει να επιδεικνύει τον θετικό ρόλο που μπορεί να παίξει στην υποστήριξη των προοπτικών για λύση".



ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου