Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο OPEC προχώρησε σε νέα υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τη ζήτηση αργού


Ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε σήμερα ότι η ζήτηση για το πετρέλαιο που παράγει θα είναι χαμηλότερη των περσινών εκτιμήσεων, λόγω της άφθονης προσφοράς και της χαμηλότερης ζήτησης, κάτι που έχει ήδη οδηγήσει τις διεθνείς τιμές σε χαμηλότερα επίπεδα.
Στη μηνιαία έκθεση του για την παγκόσμια αγορά, ο Οργανισμός αναφέρει ότι έχει αναθεωρήσει καθοδικά τις εκτιμήσεις του για την πορεία της ζήτησης κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα το 2015 και κατά το ίδιο μέγεθος για αυτό το έτος. Ως αποτέλεσμα, οι ανάγκες των αγορών για αργό του ΟΠΕΚ θα είναι μειωμένες κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα το επόμενο έτος, όπως αναφέρει ο Οργανισμός.
Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚ έρχεται καθώς το συμβόλαιο για το αργό τύπου Brent υποχώρησε την Τρίτη κάτω από τα 100 δολ. το βαρέλι για πρώτη φορά σε 16 μήνες. Ο Οργανισμός απέδωσε την μειωμένη ζήτηση για το πετρέλαιο του στον εντεινόμενο ανταγωνισμό από άλλους παραγωγούς αλλά και στην αδύναμη ζήτηση από τα βιομηχανοποιημένα κράτη.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες γνωρίζουν ιδιαίτερη ανάπτυξη στην παραγωγή μη συμβατικού πετρελαίου, αναμένεται να ενισχύσουν την εγχώρια παραγωγή κατά 780.000 βαρέλια την ημέρα το 2015, αναφέρει ο ΟΠΕΚ.
Ο ΟΠΕΚ υποβάθμισε επίσης τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ζήτηση κατά 20.000 βαρέλια την ημέρα για το επόμενο έτος. Αν και η αναθεώρηση είναι μικρή σε σύγκριση με την εκτίμηση του Οργανισμού για αύξηση της κατανάλωσης κατά 1,19 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ο Οργανισμός αναφέρει ότι αντανακλά την βραδύτερη ανάπτυξη της κατανάλωσης στα βιομηχανοποιημένα κράτη.
Παρά την πιο αδύναμη ζήτηση για το αργό, ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του αυξήθηκε κατά 231.000 βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο καθώς επαναλειτούργησαν τα λιμάνια και πετρελαϊκά πεδία στη Λιβύη. 


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου