Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ANAKOIΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

                                               
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 27.09.14 κληθήκαμε άρον άρον σε έκτακτο Δ.Σ. του Σωματείου για να αποφασίσουμε την έγκριση του υπό την αίρεση των οργάνων συμφωνηθέν Πρακτικό Συμφωνίας μεταξύ Προεδρείου και Διοίκησης που ρυθμίζει τις αμοιβές των εργαζομένων βάρδιας της Συντήρησης και η Εταιρεία πλέον τους απασχολεί ως ημερήσιους. Ένα Πρακτικό που μας θύμισε τα νομοσχέδια της Κυβέρνησης όπου σε ένα νομοσχέδιο καλύπτουν 10 θέματα και το λέμε αυτό διότι το ίδιο Πρακτικό για την παραπάνω ρύθμιση, εμβόλιμα (γιατί άραγε;;;) ορίζει ότι ο εξορθολογισμός του κόστους μεταφοράς θα ισχύει από 01.09.14 έως 31.12.17 ;;;; δηλαδή 15 μήνες περίπου μετά τη λήξη της θητείας του Σωματείου μας και ένα χρόνο μετά τη λήξη της ΣΣΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το να επιμένει το Συνδικάτο να αντιμετωπίζει όλα τα θέματα εξυπηρετώντας την Εργοδοσία είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και πρακτική που την εντατικοποιεί, ώστε να κλείσει όλα τα ζητήματα που ο Εργοδότης έχει σχεδιάσει για να αποδομήσει το εργασιακό καθεστώς όσο διοικεί αυτό το Προεδρείο.  

Εμείς ως ΣΚΕΕΠ εκφράσαμε την διαφωνία μας όχι ως προς το περιεχόμενο του Πρακτικού αλλά ως προς την ουσία του, που είναι τα Οργανογράμματα, διότι είναι απαράδεκτο να λες ότι είσαι αντίθετος με την μείωση των Οργανογραμμάτων και να συμφωνείς στις ρυθμίσεις που επικυρώνουν την μείωσή τους. Το on call δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, έρχεται από τις ΒΕΘ. Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση είναι πως αντί να παίρνουμε τα θετικά από κάθε χώρο εργασίας που συμβάλλουν στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων αλλά και των εργαζομένων, εμείς πράττουμε το ακριβώς αντίθετο.  Αυτό που ευχόμαστε για τον εργαζόμενο που θα κληθεί να έρθει στο χώρο εργασίας και πιθανόν να αργήσει ή να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην κλήση, να μην έχει κυρώσεις βάση του εσωτερικού κανονισμού.

Βέβαια οι διάλογοι στη διάρκεια της συνεδρίασης από την πλευρά του Προεδρείου ήταν αφοπλιστικοί με χαρακτηριστική τη τοποθέτηση του Προέδρου που στην άρνησή μας να ψηφίσουμε το Πρακτικό Συμφωνίας λόγω της μείωσης των Οργανογραμμάτων όπου είπε το αμίμητο "ουσιαστικά δεν μειώνονται τα Οργανογράμματα, δεν χάνονται θέσεις εργασίας, απλά η Διοίκηση βρήκε άλλο τρόπο εργασίας".

Ήρθε να ενισχύσει την παραπάνω θέση με την τοποθέτησή του και ο Α΄ Αντιπρόεδρος Γ. Παπακωνσταντίνου όπου είπε "κάναμε Γενική Συνέλευση και ψηφοφορία για τα Οργανογράμματα και ο κόσμος αποφάσισε. Συμφωνώντας με το Πρακτικό Συμφωνίας δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με την Εταιρεία. Βάση της Απόφασης της Γενικής Συνέλευσης είμαστε υποχρεωμένοι να μπούμε στην ρύθμιση".

Από την πλευρά της ΕΛΚΕ στο θέμα της μείωσης των Οργανογραμμάτων ο συνάδελφος Λαβδαίος είπε "αφού δεν καταφέραμε τίποτε στην διαπραγμάτευση, προχωρήσαμε στο Πρακτικό Συμφωνίας".

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι για τις πράξεις τους χρησιμοποιούν ως άλλοθι ότι ο κόσμος όλα αυτά τα έχει ψηφίσει, επομένως τι μπορούμε να κάνουμε εμείς.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όσο για τις μειώσεις των δρομολογίων των λεωφορείων ο "Μέγας Πρόεδρος" κατηγόρησε ανοιχτά τους συναδέλφους στις Πύλες που κατέγραφαν το πλήθος των συναδέλφων στα λεωφορεία ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει και τους συναδέλφους που υπογράφανε δήθεν χαρτιά για άλλα δρομολόγια εκτός του προορισμού τους. Πάντως γεγονός είναι ότι μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις!; κατάφερε μετά από το κόψιμο 20 λεωφορείων να κερδίσει άλλο ένα και να το θεωρεί τεράστια επιτυχία…. όσο για τον δήθεν Γραμματέα του Σωματείου επανέλαβε απλά ότι ήταν απόφαση του κόσμου αφού ψήφισε την Σύμβαση. Τέτοια δουλοπρέπεια πια!!!

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι μας έχουμε αντιληφθεί την απόλυτη εργασιακή κατάρρευση που συμβαίνει γύρω μας τα τελευταία χρόνια.  Η μόνη λύση που έχει πλέον απομείνει, είναι η μέσα από θεσμικές διαδικασίες, απομάκρυνση των συγκεκριμένων συνδικαλιστών διότι η παρουσία τους είναι τοξική για τα συμφέροντα των εργαζομένων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου