Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΓΣΕΕ:«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» οι χαλυβουργοί


H Κυβέρνηση, στο «κρυφτούλι» που παίζει με τους δανειστές, θυσιάζει τους χαλυβουργούς με στόχο να επιβεβαιώσει στην τρόικα ότι ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές της.
Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τη χθεσινή πλειοψηφική (4 υπέρ έναντι 3 κατά) απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας που με την απορριπτική ψήφο του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ, του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας ενέκρινε ομαδικές απολύσεις 45 εργαζομένων στη Χαλυβουργία.
Λίγες ημέρες μετά την Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και μετά τις πιέσεις των δανειστών για κατάργηση του νόμου περί ομαδικών απολύσεων το Υπουργείο Εργασίας, με τη στήριξη των εργοδοτών, που πιέζουν μέσω των ομαδικών απολύσεων για τη μείωση του κόστους ενέργειας επιβεβαιώνει με τον πιο επώδυνο τρόπο ότι δεν έχει ούτε την πρόθεση αλλά ούτε και το σθένος να αρνηθεί τα επαχθή μέτρα των δανειστών.
Γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο περνά με νόμο την έγκριση των ομαδικών απολύσεων από το ΑΣΕ γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η σύνθεση πλειοψηφικά θα στηρίξει τέτοιου είδους αιτήματα.
Διατυμπανίζει μάλιστα τον ενθουσιασμό της μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου η οποία με μια επιεικώς απαράδεκτη δήλωση υποστήριξε ότι με τις ομαδικές απολύσεις μπορεί να σωθεί μια επιχείρηση.
Η ΓΣΕΕ, με τις οργανώσεις μέλη της, θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για την ανατροπή αυτών των βάρβαρων, άδικων και αντεργατικών πολιτικών.

ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου