Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΕΔΑ


Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι του Θριασίου Πεδίου γινόμαστε πρώτοι μάρτυρες σε μία απόφαση σταθμός που μας γυρίζει σε εποχές μεσαίωνα.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την χθεσινή άδικη αντεργατική απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, που με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά δίνει το ελεύθερο δικαίωμα στον βιομήχανο Μάνεση να υλοποιήσει το σχέδιό του για ομαδικές απολύσεις στην Χαλυβουργία Ελλάδος.

Η εν λόγω επιτροπή με προεδρεύουσα την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, την κατά τα άλλα φιλεργατική κα Στρατινάκη, έκανε την δουλειά της.

Εξαιρώντας την Γ.Σ.Ε.Ε. και άλλους δύο εκπροσώπους που καταψήφισαν το αίτημα για ομαδικές απολύσεις, οι υπόλοιποι της επιτροπής στήριξαν και με το παραπάνω τα συμφέροντα της εργοδοτικής άρχουσας τάξης, ανοίγοντας με την απόφαση αυτή τους ασκούς του Αιόλου για την εργατική τάξη.

Αυτή η απόφαση κόλαφος για το σύνολο των εργαζομένων, έρχεται να εξυπηρετήσει και την στρατηγική της κυβέρνησης, ώστε να αποδείξει στην Τρόικα ότι δεν χρειάζεται η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, όπως επειγόντως απαιτεί, καθώς το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο λειτουργεί.

Άρα δεν χρειάζεται καμία αλλαγή και ο κατάλληλος τρόπος απόδειξης απέναντι στους Τροϊκανούς είναι η χθεσινή υποκινούμενη απόφαση.

Κύριοι της κυβέρνησης, για άλλη μία φορά με την ανυπαρξία σας αποδείξατε ότι δεν έχετε την πολιτική βούληση να μπορέσετε να αποτυπώσετε το δίκαιο.

Για άλλη μία φορά στηρίξατε το άδικο και τον ισχυρό.

Για άλλη μία φορά παίξατε παιχνιδάκια στις πλάτες των εργαζομένων για να εξυπηρετήσετε από την πίσω πόρτα τους σχεδιασμούς σας.

Καλούμε το σύνολο του πολιτικού κόσμου να καταδικάσει την απόφαση που δεν έχει προηγούμενο.

Καλούμε την ύστατη στιγμή την ελληνική κυβέρνηση να πάρει πίσω την βάρβαρη και άδικη απόφαση ΣΗΜΕΡΑ – ΤΩΡΑ.

Πλέον είμαστε μόνοι μας, όμως θα δώσουμε ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι τον μαραθώνιο αγώνα για την αντίσταση και την ανατροπή αυτών των βάρβαρων άδικων πολιτικών τους.

Όλοι μαζί να αποκαταστήσουμε το άδικο με το δίκιο.

ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου