Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ! Σχέση φτώχειας και ηθικής. Οσο πιο φτωχοί τόσο πιο γενναιόδωροι !

keep your coins_ I WANT CHANGE REVOLUTION EVOLUTION
Σχέση φτώχειας και αξιοκρατίας

Πολλοί πλούσιοι πιστεύουν ότι η δυσλειτουργική συμπεριφορά δημιουργεί τη φτώχεια.

Υποστηρίζουν πως η δική τους επιτυχία, προέρχεται τοσο από τον καλό τους χαρακτήρα οσο και από την αυστηρή εργασιακή ηθική.

Αυτή ωστόσο είναι η μια όψη του νομίσματος. Υ

πάρχουν άφθονα επιχείρηματα που συσχετίσουν τον πλούτο με την ανήθικη συμπεριφορά καθως επίσης και με την έλλειψη ευαισθησίας προς τους άλλους. Υπάρχουν ακόμα αποδείξεις που συνδέουν τον πλούτο με την έλλειψη παραγωγικότητας.

Η αλήθεια είναι ότι ηι φτωχοί, μαζί με μια μεσαία τάξη που βουλιάζει απέναντί τους, συνθέτουν την αξιοκρατία.

Παρακάτω παρατίθενται κάποια στοιχειά:

Φτώχεια και Ηθική
Από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε επτά μελέτες ,διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που ανήκουν στην ανώτερη κοινωνική τάξη συμπεριφέρονται πιο ανήθικα σε σχέση με τα άτομα της μεσαίας και κατώτερης κοινωνικής τάξης.

Μια σειρά από πειράματα έδειξε ότι , οι πλούσιοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παραβιάσουν την νομολογία καθως και να παρουσιάσουν αποκλίνουσες συμπεριφορές,

σε σχέση με το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Επίσης έχουν την τάση ,να εξαπατούν τους υπολοίπους η να χρησιμοποιούν δόλο προς επίτευξη προσωπικών τους στόχων.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν χωρίς να εξετάσουμε τις πολλές περιπτώσεις δόλιας συμπεριφοράς στον τραπεζικό κλάδο η να αναφέρουμε περιπτώσεις εξαπάτησης των επενδυτών από εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου καθως και αδίστακτες εταιρικές στρατηγικές φοροδιαφυγής.

Φτώχεια και Κοινωνική Προσφορά
Πολλές αξιόπιστες πηγές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που ανήκουν στην κατώτερη τάξη τείνουν να είναι πιο γενναιόδωρα και άξια εμπιστοσύνης, σε σύγκριση με τα άτομα που ανήκουν στην ανώτερη τάξη.

Καθώς οι άνθρωποι αποκτούν πλούτο, εξαρτώνται λιγότερο από τους άλλους, και έτσι έχουν λιγότερους λόγους να κατανοήσουν τα συναισθήματα και τις ανάγκες των « λιγότερο τυχερών».

Οι φτωχοί είναι καλύτεροι σε διαπροσωπικές σχέσεις, επειδή χρειάζονται τους συνάνθρωπους τους περισσότερο.

Επίσης ο πλούτος ωθεί σε κοινωνικές ανισότητες ως προς τις ευκαιρίες για εκπαίδευση και έτσι οδηγούμαστε σε ένα φαύλο κύκλο διακρίσεων και ανισοτήτων που εχει τις ρίζες του στο πλούτο άλλα το φάσμα των συνεπειών εξαπλώνεται σε όλη την κοινωνία.

Εγωκεντρισμός και ανώτερη κοινωνική τάξη»
Οι συντάκτες μιας πρόσφατης ψυχολογικής μελέτης υποστηρίζουν ότι οι πλούσιοι άνθρωποι είναι διαφορετικοί επειδή επικεντρώνονται στον εαυτό τους. Προς υποστήριξη αυτού, πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η υψηλότερη κοινωνική τάξη συνδέεται με αυξημένα επίπεδα ναρκισσισμού. Πολύ συχνά μάλιστα αποδίδουν την επιτυχία τους σε «ανώτερα» χαρακτηριστικά σε αντίθεση με τους ανθρώπους από χαμηλότερα κοινωνικά στρωματά που θεωρούν την εκπαίδευση ως καταλυτικό παράγοντα βελτίωσης των συνθηκών ζωής τους και κατ επέκταση αλλαγή σε υψηλή κοινωνική τάξη.



Φιλανθρωπίες και κατώτερη κοινωνική τάξη


Έρευνες έχει δείξει ότι οι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα ξοδεύουν πολύ υψηλότερο ποσοστό του εισοδήματός τους σε φιλανθρωπίες (4,5 % των φτωχών έναντι 2,7 % των πλούσιων). Όσον αφορά την παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη, παρατηρείται ότι οι πλούσιοι δίνουν ακόμη λιγότερα. Όπως σημειώνει ο Robert Reich ,περίπου τα δύο τρίτα των «φιλανθρωπικών» δωρεών από τους πλούσιους τοποθετούνται σε υποδομές πολιτιστικού χαρακτήρα.

Ο Charles Koch είπε, «πιστεύω ότι οι μη κερδοσκοπικές επενδύσεις που πραγματοποιεί η επιχειρηση μου είναι πολύ πιο ευεργετικές για την κοινωνική ευημερία από την αποστολή χρηματικής βοηθείας στην Ουάσιγκτον.»

Το «ναυάγιο» της μεσαίας τάξης
Η δημιουργίας θέσεων εργασίας που έρχεται από τη μεσαία τάξη συνδέεται με το καθεστώς χαμηλού εισοδήματος.

Οι πλούσιοι γενικά δεν διακινδυνεύουν τα χρήματά τους στην δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

Πάνω από το 90% της περιούσιας τους, οφείλετε σε ένα συνδυασμό επενδύσεων χαμηλού κινδύνου (ομόλογα και μετρητά), χρηματιστήριο και ακίνητη περιουσία. Με τη διάλυση της μεσαίας τάξης, μειώνεται η επιχειρηματικότητα. Σύμφωνα με μια έκθεση του ιδρύματος Brooking, το “ποσοστό έναρξης νέων εταιριών”, δηλαδή η εκκίνηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, μειώθηκε κατά το ήμισυ μεταξύ 1978 και 2011.

Ο μέσος επιχειρηματίας για παράδειγμα της Αμερικής είναι 26 ετών, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι επιβαρύνονται από το χρέος δανείου σπουδαστών γεγονός που δυσχεραίνει τα επιχειρηματικά τους σχεδία.

«Είναι άξιο σεβασμού»
Οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι άξιοι θαυμασμού για την επιμονή τους σε μια κοινωνία όπου λίγοι προνομιούχοι λαμβάνουν σχεδόν τα πάντα. Οι περισσότεροι εργάζονται σε μια άνιση κοινωνία ,χωρίς ευκαιρίες και μοχθούν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους για τροφή, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη .

μετάφραση Natasha hellasforce.com


ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου