Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Alpha Finance: Αναβαθμίζει σε outperform τα ΕΛΠΕ


Αναβαθμίζει σε «outperform» από «neutral» τη σύσταση των ΕΛΠΕ, με ταυτόχρονη μείωση της τιμής-στόχου στα 8,25 ευρώ ανά μετοχή έναντι 8,50 ευρώ, η Alpha Finance, με νέα έκθεσή της στις 31 Μαΐου.
Όπως επισημαίνει η Alpha Finance, από τότε που υποβαθμίστηκαν οι μετοχές των ΕΛΠΕ για λόγους αποτίμησης τον Νοέμβριο του 2013, έχουν υποχωρήσει κατά 38% και, παρά το ότι τα θεμελιώδη εξακολουθούν να μην εκπλήσσουν, η χρηματιστηριακή αισθάνεται ότι είναι ώρα για αγορά, για τους εξής λόγους:
-Οι μετοχές διαπραγματεύονται πλέον 13x το ομαλοποιημένο EPS, 6,7x το ομαλοποιημένο EBITDA, 0,7x το ομαλοποιημένο BV, με όλους τους πολλαπλασιαστές να κινούνται 15-30% χαμηλότερα από τα επίπεδα προ της υποβάθμισης.
-Η συνεχιζόμενη αναχρηματοδότηση χρέους με πολύ χαμηλότερα επιτόκια θα μπορούσε να έχει καθαρό όφελος στα ετήσια έξοδα της τάξης των 15 εκατ. ευρώ, ενώ, υποθέτοντας ότι το καθαρό χρέος θα σταθεροποιηθεί χαμηλότερα των 2 δισ. ευρώ και τα έσοδα από τον ΔΕΣΦΑ θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω μείωση του χρέους, το όφελος από το 2015 και ύστερα θα είναι άλλα 30 εκατ. ευρώ.
-Αν και τα περιθώρια διύλισης είναι ανεπαρκή, εν όψει της θερινής περιόδου, η Alpha Finance αναμένει τουλάχιστον να υπάρξει ανάκαμψη στην βενζίνη. Επιπλέον, η αναμενόμενη ισχυρότερη εγχώρια θερινή ζήτηση, εν μέρει λόγω του αυξημένου αριθμού των αφίξεων τουριστών, θα μπορούσε να βελτιώσει το γεωγραφικό μείγμα της διύλισης και να τονώσει την κερδοφορία του τμήματος εμπορίας.
-Οι τεχνικές πιέσεις στις μετοχές λόγω της διαγραφής από τον MSCI Standard Greece θα υποχωρήσουν, αν και είναι πιθανό να υπάρξει κάποια περαιτέρω πτωτική πίεση.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου