Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Mega deal ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπογράφει ο Πούτιν με τους Κινέζους

Mega deal ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπογράφει ο Πούτιν με τους Κινέζους
Η Ρωσία βρίσκεται κοντά στην σύναψη συμφωνίας με την Κίνα για το φυσικό αέριο. Η αξία της συμφωνίας ανέρχεται στα 400 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό  Dmitry Medvedev.

Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει την παροχή φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Κίνα. Η τελική συμφωνία για την τιμή είναι πιθανό να γίνει από τον Πούτιν και τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping σε μια συνάντηση στη Σαγκάη σήμερα.

Η συμφωνία του φυσικού αερίου, η οποία έχει τεθεί επί τάπητος για πάνω από 10 χρόνια, θα στείλει 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Κίνα κάθε χρόνο, αρχής γενομένης από το 2018, με τη δυνατότητα να αυξήσει την ετήσια δυναμικότητα σε 61 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Η Κίνα κατανάλωσε περίπου 170 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το 2013 και έθεσε ως στόχο τα 420 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως από το 2020.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο,η  OAO Gazprom , έχει ως στόχο να υπογράψει ένα συμβόλαιο με την National Petroleum της Κίνας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, σύμφωνα με ρωσικά στελέχη και αξιωματούχους. Η Κίνα, ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας με 94.500.000.000 δισεκατομμύρια δολάρια των επιχειρήσεων το περασμένο έτος, ήταν η μόνη χώρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που δεν κατέκρινε τις δράσεις του Πούτιν στην Ουκρανία.

«Αναμένουμε ότι η συμφωνία φυσικού αερίου με την οριστική επικύρωση κατά την επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν και οι όροι τιμολόγησης δεν θα είναι πολύ απαιτητικοί για την Κίνα», δήλωσε ο Simon Powell, επικεφαλής της έρευνας πετρελαίου και φυσικού αερίου,στο Χονγκ Κονγκ.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου