Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
            Η υπογραφή ΕΣΣΕ είναι κοινά αποδεκτό πως αποτελεί την κορυφαία συνδικαλιστική έκφραση ενός συνδικάτου.  Ως  τέτοια την αντιμετωπίσαμε και με αυτή τη σκέψη την υπογράψαμε. Η εξασφάλιση των αποδοχών μας και της αξιοπρέπειας στην εργασία που καθορίζονται στη νέα ΕΣΣΕ σε συνδυασμό με την υπογραφή του νέου μας  Εσωτερικού  Κανονισμού που είναι στο πνεύμα και στο νόημα του παλαιότερου, υπήρξε θεμελιώδη προτεραιότητα για την ΕΛΚΕ. Είχαμε δεσμευτεί γι΄ αυτά και τα κάναμε πράξη.  Η  υπογραφή  επίσης του νέου Πρακτικού Συμφωνίας για το Προσωπικό Ασφάλειας σε ΒΕΑ, ΒΕΕ & ΒΕΘ, έδωσε λύση σε μια εκκρεμότητα που απασχολούσε χρόνια το Σωματείο μας. Δεν σταμάτησαν βέβαια και ούτε θα σταματήσουν να μας απασχολούν τα καθημερινά θέματα που συνεχώς προκύπτουν και για τα οποία καλούμαστε να βρίσκουμε λύσεις.
           Στην κατηγορία όμως αυτή δεν περιλαμβάνεται το θέμα των οργανογραμμάτων που εσχάτως ξαναπροέκυψε,  καθώς αυτό έχει να κάνει και με θέματα λειτουργίας  αλλά  πρωτίστως με θέματα ασφάλειας εργαζομένων και εγκαταστάσεων. Από τη στιγμή που γίναμε κοινωνοί των προθέσεων της Εταιρείας σκύψαμε με ιδιαίτερη σοβαρότητα στο θέμα αυτό. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τη Διοίκηση αλλά πρωτίστως με τους εργαζόμενους, έτσι ώστε να βρεθεί η πρέπουσα λύση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
           Παρόλη όμως τη διάθεσή μας για σοβαρό και ειλικρινή διάλογο με τίμιες και καθαρές προθέσεις, βρισκόμαστε συνεχώς προ εκπλήξεων, καθώς η Εταιρεία προσπαθεί μεμονωμένα και με σπασμωδικές κινήσεις να εφαρμόσει τα ανεφάρμοστα.
           Καλούμε λοιπόν την Εταιρεία να αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα το θέμα των οργανογραμμάτων και να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες για την ασφάλεια και τη λειτουργία προσλήψεις, καθώς προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε.
           Τα 12ωρα παραμένουν συνεχή και εξαντλητικά, η συχνότητα των περιστατικών αυξάνεται  με γεωμετρική πρόοδο και η υπομονή των εργαζομένων εξαντλείται.  Η συνέπεια,  η συνέχεια  και  η ανάληψη ευθυνών που επιδεικνύουμε ως παράταξη στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ, συνεχίζει να υφίσταται. Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο θα αντιπαλέψουμε διευθυντικά δικαιώματα και μακροοικονομικές προβλέψεις που επιχειρούν να βάλουν την ασφάλεια σε δεύτερη μοίρα.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
          Οι συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από την παράταξη του ΣΚΕΕΠ, με διάφορες επώνυμες αλλά κυρίως με ανώνυμες καταγγελίες, με σαφή αλλά δυστυχώς στείρα αντιπολιτευτική διάθεση έχουν ως μοναδικό στόχο τον αποπροσανατολισμό ως προς τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν όλους τους συναδέλφους. Η θλιβερή δε εικόνα της έλλειψης φαντασίας στους χαρακτηρισμούς καθώς και η συνεχής εξωθεσμική λειτουργία εκλεγμένων συναδέλφων στα όργανα του ΠΣΕΕΠ, αποδεικνύει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει ως προς τις μικροκομματικές – μικροπαραταξιακές -μικροπολιτικές πρακτικές του φαύλου παρελθόντος.
           Εμείς συνεχίζουμε πιο δυνατά, πιο υπεύθυνοι και πιο ώριμοι από ποτέ, προσηλωμένοι απόλυτα στα πραγματικά και σοβαρά προβλήματα, προσπαθώντας να δώσουμε λύσεις, αξιοποιώντας τη γνήσια γνώμη – γνώση που πηγάζει από τον κάθε απλό εργαζόμενο.


ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΚΕ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου