Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ANAKOIΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΚΟ

                                                                    
 

Συνάδελφοι,

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ (Μάιος 2012-14)

ü Κατά την προηγούμενη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου επιλέξαμε να ελέγχουμε χωρίς να διχάζουμε, να στηρίζουμε το Σωματείο σαν θεσμό,  χωρίς να τραβάμε το χαλί από το Προεδρείο, να συζητάμε με όλα τα μέλη και να ζητάμε την ενεργό συμμετοχή όλων, καλώντας  σε συσπείρωση και συνεργασία, τόσο προφορικά όσο και με Ανακοινώσεις, κατά τη διαπραγμάτευση για τη Σύμβαση και κατά την περίοδο πίεσης αποχώρησης συναδέλφων.

ü Με ανάληψη ευθύνης, στηρίξαμε για τη Σύμβαση και τον Εσωτερικό Κανονισμό τις προτάσεις της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων, αντί της Συνδικαλιστικής Συνεργασίας, διατυπώνοντας πάντα τις ενστάσεις μας, με σοβαρότητα κι αίσθημα ευθύνης για όλους.

ü Η απόφαση ήταν ακόμη πιο δύσκολη αφού η Συνδικαλιστική Συνεργασία, σε αυτά τα βασικά ζητήματα δεν κατέβαζε συνήθως άλλη θέση πλην του 3πτυχου : καταγγελία / αποχώρηση / απεργία. Όμως χωρίς συμμάχους και κυρίως χωρίς πρόγραμμα, δύσκολα θα επιτυγχάναμε θετικό κι άμεσο αποτέλεσμα.




ü Η Σύμβαση  θυσίασε τελικά περισσότερα … (βλ. αποζημιώσεις, επιδόματα εγκαταστάσεων, αμοιβή απόδοσης που περικόπηκε σε πάνω από ένα Β.Μ. με κατάργηση/ενώ στη διαπραγμάτευση είχε συζητηθεί η αναστολή κι επανεξέταση, ωράριο κ.ά.)

ü Εσωτερικός Κανονισμός … το ίδιο κι εδώ….  Έλλειψη ουσιαστικής διαπραγμάτευσης  κι ενιαίου διαπραγματευτικού μετώπου από το Προεδρείο του Σωματείου, έναντι των επιμέρους άρθρων του κανονισμού που τελικά υπογράφηκε με μεγαλύτερη βιασύνη και προχειρότητα κι από τη Σύμβαση.

ü Αποχωρήσεις  που διεξήχθησαν από πλευράς εταιρίας σε πρωτοφανές κλίμα εκβιασμών και απειλών απόλυσης, μαζί με την απαξίωση όλων των εργαζομένων  μελών του Σωματείου, ακόμα κι εκείνων που επέλεξαν ελεύθερα να φύγουν.

ü Εντατικοποίηση της εργασίας (!)  με τους εργαζόμενους στα γραφεία να ξεπερνούν κατά πολύ το συμβατικό ωράριο,  αφού υποχρεώνονται να εργάζονται παράλογα παραπάνω, συχνά καθημερινά,  χωρίς υπερωρίες, ενώ το Σωματείο παρακολουθούσε αμήχανο και σιωπηλό. Ούτε 1 ανακοίνωση τα 2 χρόνια  γι αυτό το σχετικά απλό θέμα !


ü Όλες αυτές οι αποτυχίες, κατά τη διετία που πέρασε, με τελευταίο κι ίσως πιο σημαντικό, ότι

ü δεν μπορέσαμε να εμποδίσουμε τη συρρίκνωσή μας  ως εταιρία εργαζομένων, τελικά και ως σωματείο !



ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (Μάιος 2014-2016)

Ø Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, μεταξύ άλλων, τα πιο κάτω !

1.   ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΜΕΤΑΞΥ  ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ…. Περιμένουμε να αποδεικνύεται έμπρακτα  η συνδικαλιστική αλληλεγγύη και να καταγγελθεί  αν δεν μπορεί να επιτευχθεί κι αρμόδιοι να την «ανακοινώσουν» με ειλικρίνεια στα μέλη μας θα είναι ο Πρόεδρος κι ο Γραμματέας του ΔΣ που θα προκύψει, ώστε να μην κρύβεται ο καθένας πίσω από το δάκτυλό του. Έτσι και το δικό μας Σωματείο θα συνεχίσει να στέκεται ομόψυχα και περήφανα αλληλέγγυο σε κάθε συνδικαλιστική διεκδίκηση στο χώρο, όπως έκανε πάντα !

2.   Το ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΚΟ ΑΒΕΕ πρέπει να είναι στα χέρια του Σωματείου, επιπλέον να έχουμε όλοι περιγραφές θέσεων εργασίας, αυτονόητα πράγματα !  Και μέχρι την απεργία να φτάσουμε αν χρειαστεί, διεκδικώντας  ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ και ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τους εργαζόμενους στην ΕΚΟ ΑΒΕΕ.

3.   Για τη ΣΤΗΡΙΞΗ του Σωματείου μας όσο και για τον πιο πάνω λόγο, επαναφέρουμε το αίτημα πρόσληψης των υπαλλήλων με εργολαβική σύμβαση που καλύπτουν οργανικές ανάγκες καθώς και την εγγραφή μελών έως το επίπεδο του Υποδιευθυντή ή Senior ή Στελέχους ή Επικεφαλής. Ταυτόχρονα, πρέπει άμεσα (κι έχουμε αργήσει πολύ) να καταγγείλουμε τις πολυάριθμες εργολαβικές σχέσεις εργασίας (βλ. «εξυπηρετήσεις») σε όλο τον Όμιλο.

4.   Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ με την υφιστάμενη μορφή της, όχι μόνο δεν πρέπει να χάσει ούτε 1 ευρώ, αλλά πρέπει να προχωρήσει στα σημεία διεκδικώντας αυξήσεις για όλους !

Συνάδελφοι,

Ανάμεσα στην έσχατη λύση που είναι η απεργία και στην άνευ όρων παράδοση των εργαζομένων, χωράνε προτάσεις και λύσεις,
αρκεί να υπάρχει θέληση και πρόγραμμα γι αυτό.
Η περίοδος κρίσης που διανύουμε  δεν πρέπει να είναι η αφορμή για παραίτηση από τα προβλήματα και τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες,
ΑΝΤΙΘΕΤΑ πρέπει να είναι η αφορμή για εγρήγορση και συμμετοχή.

Στις εκλογές που έρχονται συμμετέχουμε όλοι για να βελτιώσουμε το Σωματείο μας, την εργασιακή υπόσταση και τις αμοιβές εργασίας μας.

Να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Συνδικαλισμό στο χώρο μας
Μιζέρια κι Ηττοπάθεια δεν ΈΧΟΥΝ ΘΕΣΗ σε Σωματεία με 40 χρόνια Ιστορία !

Ν΄ αρχίσουμε πάλι από την Αρχή να Διεκδικούμε !!!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΠ.ΕΚΟ 7 ΜΑΙΟΥ 2014

ΠΑΣΚΕ ΕΚΟ 
Βερελή Σίσσυ
Καραβάρας Χαράλαμπος
Κωσταράς Ξενοφών
Λεβεντάκης Πέτρος
Στεφανίδου Αλεξάνδρα
Χασουράκης Εμμανουήλ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου