Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Σε πρόωρη συνταξιοδότηση το 12% των εργαζομένων της Petrobra


Περίπου 10 δισ. ρεάλ (4,54 δισ. δολ.) αναμένεται να εξοικονομήσει ως το 2018 η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βραζιλίας Petroleo Brasileiro, καθώς 1 στους 8 εργαζομένους της συμφώνησε με αποχωρήσει από την εταιρεία, μέσω προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο εν λόγω πρόγραμμα υπέγραψαν και θα συμμετάσχουν 8.298 εργαζόμενοι, μειώνοντας το εργατικό κόστος για τη Petrobras κατά 13 δισ. ρεάλ για την προσεχή 5ετία.
Η εν λόγω κίνηση απορρέει, σύμφωνα με το Reuters, σε μια προσπάθεια μείωσης του εργατικού κόστους της πετρελαϊκής, καθώς τα κέρδη της βρίσκονται υπό διαρκή πίεση το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα, η Petrobras προσπαθεί να αποφύγει τη γκρίνια της κυβέρνησης, που αναγκάζεται να επιδοτεί το αυξημένο κόστος καυσίμων, κρατώντας τις εγχώριες τιμές βενζίνης και ντίζελ σε χαμηλά επίπεδα.
Ωστόσο, οι αποχωρήσεις εργαζομένων είναι πιθανό να επηρεάσουν την «ποιότητα» του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, καθώς οι τελευταίες προσλήψεις προσωπικού έγινα τέλη του ’90 με αρχές του 2000.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου