Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Μικρά κέρδη για τις τιμές πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων


Μικρά κέρδη σημειώνουν τα συμβόλαια του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με την κρίση στην Ουκρανία και τη διακύμανση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ να μετατρέπονται στους κυρίαρχους καταλύτες της τάσης.
Ειδικότερα, στις 14:50, τα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου του αργού ενισχύονται κατά 39 σεντς στα 106,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια του αργού σημειώνουν κέρδη 34 σεντς στα 99,24 δολάρια το βαρέλι. Ο όγκος των συναλλαγών για όλα τα παράγωγα του πετρελαίου κινούνται κατά 36% χαμηλότερα από το μέσο όρο των 100 τελευταίων ημερών, ενώ εκείνα της άμεσης παράδοσης ενισχύονται από την αρχή της εβδομάδας κατά 0,4%.
Το αργό οδεύει προς την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι οι εξελίξεις στην περιοχή της Κριμαίας δεν θα έχουν αντίκτυπο στη διαμόρφωση των αποθεμάτων του πετρελαίου.
Μπορεί το πετρέλαιο brent να ενισχύεται σήμερα, αλλά έχει χάσει περί το 1,5% από τις 14 Μαρτίου, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον περασμένο Νοέμβριο. Χτες ενισχύσθηκε, όταν και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τις κυρώσεις έναντι της Ρωσίας, ωστόσο οι αγορές έχουν ήδη ενσωματώσει ένα μεγάλο μέρος του risk premium από την προηγούμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνέχιση της πτώσης του πετρελαίου, καθώς εκτιμάται ότι τα αποθέματα θα αυξηθούν. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι τα αποθέματα αργού την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 5,9 εκατ. βαρέλια στα 375,9 εκατ. βαρέλια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο κατά 2,3 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια στα 222,3 εκατ. βαρέλια, με τους αναλυτές να έχουν προβλέψει μικρότερη μείωση κατά 900.000 βαρέλια. Τα διυλισμένα αποθέματα μειώθηκαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια, με τους αναλυτές να έχουν προβλέψει πτώση 600 χιλ. Η παραγωγική ικανότητα των διυλιστηρίων υποχώρησε στο 85,6%.
(naftemporiki)

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου