Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Τα μαθήματα απ' την Ισπανία δεν τα έμαθε κανείς. Τώρα τουλάχιστον θα μάθει κανείς τα νέα μαθήματα απ' την Ιταλία;


Είδαμε να δημοσιεύεται μια ακόμα εμμονή της WWF κατά του λιγνίτη, με το απίθανο εύρημα "στην Ιταλία έκλεισαν σταθμούς άνθρακα για περιβαλλοντικούς λόγους, άρα να κλείσουμε κι εδώ το λιγνίτη". Κάτι δηλαδή σαν το "πετούν στη θάλασσα τους μετανάστες στη Λαμπεντούζα, να τους πετάξουμε κι εδώ". Κι επειδή η αξιοπιστία της ΜΚΟ έχει πέσει προ πολλού πιο κάτω κι απ' τα τάρταρα, είπαμε να ...
το ψάξουμε λίγο, να δούμε τι πραγματικά έγινε στην Ιταλία.
Ο σταθμός είναι ο Vado Ligure στη Βόρεια Ιταλία και πράγματι, ένας εισαγγελέας διέταξε το κλείσιμο των δυο λιθανθρακικών μονάδων (330ΜW η κάθε μία, κατασκευής του 1971), που, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, βρίσκεται δίπλα στα σπίτια στην ομώνυμη μικρή πόλη των περίπου 8500 κατοίκων. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται η Savona, 60.000 κατοίκων. Ο σταθμός έχει επίσης μια μονάδα φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου (800MW), η οποία συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Η περιοχή είναι πολύ βιομηχανοποιημένη, και βρίσκεται στα παράλια λίγο πιο δυτικά της Γένοβας. Ο εισαγγελέας δέχθηκε ότι 442 θάνατοι στην περιοχή μεταξύ των ετών 2000 και 2007, καθώς και 1700-2000 περιστατικά καρδιοαναπνευστικών προβλημάτων οφείλονται σε τοξικές εκπομπές από το εργοστάσιο.
Μέχρι εδώ αυτά αναφέρονται και στο ελληνικό και στα ξένα δημοσιεύματα που είδαμε για το θέμα. Πάμε τώρα να δούμε τι ΔΕΝ αναφέρεται στο ελληνικό δημοσίευμα, οπότε ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα ΓΙΑΤΙ δεν αναφέρονται:

ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου