Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Τα τρία “χρυσά παιδιά” της τεχνολογίας βάλθηκαν να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο από υπολογιστές!

Τα τρία “χρυσά παιδιά” της τεχνολογίας βάλθηκαν να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο από υπολογιστές!
Πρόκειται για τα τρία χρυσά ονόματα της Silicon Valley και της υψηλής τεχνολογίας.  Ο λόγος για τον Mark Zuckerberg της Facebook, τον Elon Musk της Tesla και τον Ashton Kutcher, ηθοποιό και πρώην σύντροφο της Demi Moore, ο οποίος το τελευταίο διάστημα “επανα-συστήνεται” ως ένας από τους πιο επιφανείς επενδυτές σε start ups.

Οι τρεις τους τώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους, και μάλιστα σε ένα project που μοιάζει βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, επενδύουν 40 εκατ. δολάρια σε μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, που αποκαλείται Vicarious.

Η Vicarious προσπαθεί να αναπαράξει τον ανθρώπινο νεοφλοιό ως κώδικα υπολογιστή. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Ο νεοφλοιός είναι το πολύ σημαντικό μέρος του ανθρώπινου εγκεφάλου που βλέπει, ελέγχει το σώμα, κατανοεί τη γλώσσα και κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς.

Όταν η Vicarious φτάσει στο στόχο της, ελπίζει, σύμφωνα με τα όσα είπε στη WSJ ο ιδρυτής της, Scott Phoenix, να “έχει έναν υπολογιστή που σκέφτεται σαν άνθρωπος, αλλά που δεν θα χρειάζεται να τρώει ή να κοιμάται”.

Που ακριβώς θα χρησιμεύσει αυτή η τεχνολογία; Ακόμα και στα πιο πρώιμα στάδιά της, μπορεί να είναι πολύτιμη για εταιρείες όπως η Facebook, για παράδειγμα, εξηγώντας μάλλον και το ενδιαφέρον του Mark Zuckerberg. Και αυτό γιατί το site κοινωνικής δικτύωσης ευελπιστεί να μετατρέψει τις τεράστιες ποσότητες προσωπικών πληροφοριών που “ποστάρουν” οι χρήστες του σε μια βάση δεδομένων σοφίας. Εάν, για παράδειγμα, κάποιος κάνει μια ερώτηση στο Facebook, θα πάρει μια απάντηση με βάση τις πληροφορίες που έχουν δημοσιεύσει οι χρήστες του. Και ήδη, το site χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την αναγνώριση προσώπων, προκειμένου να εντοπίσει τους χρήστες του μέσα στις φωτογραφίες. 

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου