Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ρουμανία: Σε δημοπρασία το 26% των διυλιστηρίων της Rompetrol


Η Ρουμανία θα βγάλει σε δημοπρασία, το καλοκαίρι, ένα ποσοστό 26% των διυλιστηρίων της με την τιμή εκκίνησης τα 200 εκατ. δολάρια,  δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος την Τετάρτη.
«Αυτό το καλοκαίρι θα ξεκινήσει η δημοπρασία για την πώληση ενός πακέτου μετοχών που αντιπροσωπεύει το 26 τοις εκατό της εταιρείας και η διαφορά του 18 τοις εκατό θα παραμείνει ιδιοκτησία του Ρουμανικού Δημοσίου» δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Gabriel Ντουμιτράσκου, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ιδιωτικοποιήσεων στο Υπουργείο Ενέργειας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλείται η Mediafax και αναμεταδίδει το balkans.com, υπάρχουν αρκετές εταιρείες που ενδιαφέρονται για τις μετοχές, συμπεριλαμβανομένης και μιας αραβική εταιρείας.
Αυτή τη στιγμή, το Ρουμανικό Δημόσιο κατέχει το 44.69 τοις εκατό των διυλιστηρίων  Rompetrol Rafinare. Μετά την πώληση, η κυβέρνηση θα διατηρήσει το 18% της εταιρείας.
Ο Αντιπρόεδρος της Rompetrol , κ. Azamat Zhangulov, , δήλωσε τον Ιανουάριο ότι η τιμή των 200 εκατ. ευρώ που προσφέρει η KazMunai Gaz για το 26 τοις εκατό των μετοχών είναι η «καλύτερη δυνατή» και η μεγαλύτερη που μπορεί να πληρώσει η εταιρεία από το Καζακστάν.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου