Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ


Συναδέλφισσα, συνάδελφε 

 Στις 26 & 27 του Μάρτη καλούµαστε να εγκρίνουµε ή όχι, µε την ψήφο µας το Πρακτικό Συµφωνίας για την νέα µας ΕΣΣΕ. Ένα πρακτικό συµφωνίας που στην ουσία εξασφαλίζει αποδοχές, απαγορεύει διαχωρισµούς και µας δίνει το δικαίωµα, ως εργαζόµενοι και ως πολίτες, να αντλήσουµε δύναµη και κουράγιο έτσι ώστε να ανταπεξέλθουµε αξιοπρεπώς, τα τρία επόµενα, επίσης πολύ δύσκολα, χρόνια που έρχονται. 
 Αυτή η συµφωνία, που καταρχήν επετεύχθη, δεν έγινε φυσικά ούτε χωρίς δυσκολίες ούτε χωρίς απώλειες. Ο διακαής πόθος ετών της εργοδοσίας, για δηµιουργία εργαζοµένων πολλών ταχυτήτων, η 
εκµετάλλευση στο έπακρο των δυνατοτήτων που δίνουν πλέον τα µνηµόνια στους εργοδότες αλλά και ένα σωρό θεµιτά και αθέµιτα εµπόδια που αναδύθηκαν εµπρός µας καθ΄ όλη τη διάρκεια των διαπραγµατεύσεων δεν στάθηκαν ικανά να επηρεάσουν στο ελάχιστο το δυναµισµό, την αξιοπρέπεια και το αίσθηµα δικαίου, όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων. 
 Όλος ο βασικός κορµός των αποδοχών µας και κυρίως όλα όσα δίνουν την ευκαιρία στους νέους συναδέλφους να βελτιώνουν συνεχώς τους όρους αµοιβής τους, αλλά και όλα όσα κάνουν τους πρωινούς συναδέλφους να µην αισθάνονται «έξω απ΄ τον φράχτη», έµειναν αλώβητα και ανεπηρέαστα παρά την ολοµέτωπη επίθεση που επί τρεις µήνες δέχθηκαν. 
 Η συνεισφορά της ΕΛΚΕ και σε αυτό το Προεδρείο, όπως και στα προηγούµενα υπήρξε καθοριστική και η στάση της αδιαπραγµάτευτη. 
Αποφεύγοντας λαϊκισµούς, διαθέτοντας την απαραίτητη ρεαλιστική προσέγγιση αλλά και κρατώντας αταλάντευτη την οπτική και το όραµά µας για ένα συνδικαλιστικό κίνηµα χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς προσωπικές στρατηγικές, µε µόνη µας δέσµευση τη συνέπειά µας προς όλους τους συναδέλφους συνολικά αλλά και σε κάθε ένα ξεχωριστά, αγωνιστήκαµε έντιµα και αποτελεσµατικά. 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε 

 Στα πλαίσια της συµµετοχής µας στο Προεδρείο, παρουσιάζουµε προς έγκριση ένα πρακτικό συµφωνίας που διαθέτει όλα εκείνα τα σηµεία για τα οποία δεσµευτήκαµε ως παράταξη, προεκλογικά και πράξαµε στην πορεία. 
 Συµµετέχουµε σε µια διαδικασία έγκρισης από τους ίδιους τους εργαζόµενους, όπως άλλωστε έχουµε πράξει σε όλες τις συµβάσεις µας από το 2008. Άλλωστε οι συµβάσεις διαχρονικά καταρχήν εγκρίνονται αλλά στο τέλος τους κρίνονται. Έτσι και η αρχική έγκριση αλλά και η τελική κρίση αποτελεί αναφαίρετο δηµοκρατικό µας δικαίωµα. 
Τώρα είναι η ώρα να αποφασίσεις εσύ για το µέλλον σου, τώρα είναι η ώρα να επιδείξεις τη βούλησή σου. 
 Όταν πραγµατικά πρέπει και µετράει. Όταν πραγµατικά υπάρχει λόγος. 
 Υπερψηφίζουµε το Πρακτικό Συµφωνίας. 
 ΛΕΜΕ 
ΝΑΙ στην αξιοπρέπεια 
ΝΑΙ στην εξασφάλιση 
ΝΑΙ στο µέλλον 


ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ 
ΝΑΙ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου