Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

MEXΡΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ 10,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΧΡΕΗ! ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ; Ε;


Όλα για το χρέος… Το ποσό των 10,5 δις ευρώ θα χρειαστεί η Ελλάδα μέχρι τον Αύγουστο για να πληρώσει τις εξωτερικές της υποχρεώσεις σε ομόλογα της ΕΚΤ και ιδιωτών που δεν μπήκαν στο PSI.

Στις 20 Μαΐου θα πρέπει να αποπληρωθούν δύο ομόλογα, συνολικού ύψους 5,6 δισ. ευρώ τα οποία είναι στην κατοχή της ΕΚΤ και θα καλυφθούν κυρίως από τη δόση των 6 δισ. ευρώ.
Τον Ιούνιο θα πρέπει να αποπληρωθούν υποχρεώσεις 1,5 δισ. ευρώ που αφορούν περίπου 900 εκατ. ευρώ για ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και 
600 εκατ. ευρώ για ομόλογα ιδιωτών τα οποία δεν συμμετείχαν στο PSI.
Τον Ιούλιο θα πρέπει να πληρώσει περίπου 600 εκατ. ευρώ και πάλι για ομόλογα ιδιωτών εκτός PSI.
Τον Αύγουστο θα πρέπει να έχει διαθέσιμα κεφάλαια 2,8 δισ. ευρώ για να πληρώσει ομόλογο αξίας 2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ 
και περίπου 700 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο της αποπληρωμής των δανείων που έχουμε ήδη λάβει από το Ταμείο.
Και το ερώτημα παραμένει… Μήπως νομίζετε πως θα βρεθούν τα χρήματα που χρειαζόμαστε, από το “πρωτογενές πλεόνασμα…;” Ξέρετε τώρα… Την εσωτερική στάση πληρωμών και τη μετακύλιση υποχρεώσεων που τη βάπτισαν πλεονασματικό προϋπολογισμό… Μπα… Από εμάς που θα πληρώσουμε φόρους που θα επιβληθούν με ένα ακόμη ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Μήπως χρειάζεται ξανά να τονίσουμε πως το χρέος είναι αέναο, ατέρμον και αβυσσαλέο, και πως μόνο με μια ΕΘΝΙΚΗ κυβέρνηση θα μπορέσουμε να τους πετάξουμε όλους αυτούς τους τοκογλύφους και να ανασάνουμε σαν άνθρωποι και να δούμε το μέλλον αισιόδοξα; Η περιττεύει όλο αυτό; 

Έτσι κι αλλιώς και οι εχθροί μας ακόμη σε αυτή τη χώρα το έχουν καταλάβει…

ΠΗΓΗ:periergaa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου