Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Η Αργεντινή χρεοκοπεί [και οι Αργεντίνοι (μπαταχτσήδες) επενδύουν(;) στην Ελλάδα…]

Η Αργεντινή χρεοκοπεί [και οι Αργεντίνοι (μπαταχτσήδες) επενδύουν(;) στην Ελλάδα…]
Πολύ επιφανειακή, αδύναμη και προφανής η πρόσφατη διαφήμιση σε έναν από τους υποψηφίους που θέλει να αγοράσει τα Ελληνικά Περιφερειακά Αεροδρόμια, την οποία έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν σχεδόν όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα.
Καλά, κανείς δεν έκατσε να ασχοληθεί λίγο παραπάνω να δει τι ακριβώς συμβαίνει με την Corporation America, πώς πήρε τη διαχείριση των αεροδρομίων της Αργεντινής, τι έγραφαν από την Αμερικανική Πρεσβεία της Αργεντινής σύμφωνα με το Wikileaks, την ανακοίνωση της ΙΑΤΑ, αλλά και τα πολλαπλά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου;
Ας τους θυμίσουμε εμείς λοιπόν ότι από το 1998, που η εν λόγω εταιρεία μέσω της «Aeropuertos Argentina 2000» ανέλαβε τη διαχείριση όλων των αεροδρομίων της Αργεντινής, ουδέποτε πλήρωσε τις συμβατικές οικονομικές της υποχρεώσεις, ενώ το 2006 εξανάγκασε το κράτος της Αργεντινής να προβεί σε εξαγορά των χρεών αυτών με κρατική συμμετοχή στην ΑΑ 2000 κατά 20%. Επίσης μειώθηκαν οι συμβατικές πληρωμές στο μισό των αρχικών και επεκτάθηκε η σύμβαση έως το 2028!!! Και αυτό να εγκρίνεται με την τελευταία απόφαση του τότε προέδρου της Αργεντινής Nestor Kircher, που υπέγραψε την εξαγορά λίγο πριν φύγει από την εξουσία. Και όλα αυτά να συμβαίνουν ενώ ο διεθνής Τύπος να ωρύεται για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και για καταφανή φαινόμενα διαφθοράς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΗΓΗ:iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου