Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ANAKOINΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

 Όπως γνωρίζετε και από προηγούµενες ανακοινώσεις µας, τον Ιανουάριο πραγµατοποιήθηκαν τρεις συναντήσεις µε την Εταιρεία για την ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισµό. Η Εταιρεία αρνείται να δεχθεί σαν βάση διαλόγου το πλαίσιο του ΠΣΕΕΠ και επιµένει στις προσβλητικές προτάσεις της για τη νέα ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισµό, οι οποίες ουσιαστικά διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και θέλουν να µας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω. 

 Επιχειρεί να προχωρήσει σε ανατροπή του σηµερινού εργασιακού και µισθολογικού καθεστώτος και να διασπάσει τους εργαζόµενους, βάζοντας δεύτερη ταχύτητα. Ένα προκλητικό δείγµα τωνπροθέσεών της είδατε όλοι στις ανακοινώσεις της για την ΕΣΣΕ. 
 Το Σωµατείο αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια συνεννόησης και καλόπιστου διαλόγου ώστε να υπάρξει συµφωνία, συγκάλεσε τα αρµόδια όργανά του για να πάρουν αποφάσεις και προγραµµατίσουν τη δράση τους από εδώ και στο εξής. 
 Όλες αυτές τις ηµέρες, το Σωµατείο µε περιοδείες του ενηµέρωσε τους εργαζόµενους για τα δύο αυτά θέµατα και έγινε κοινωνός και αποδέκτης των αγωνιών αλλά και της οργής των συναδέλφων µας που προκάλεσε η στάση της Εταιρείας. Καταλήξαµε στη µόνη επιλογή που έχουµε, να υπερασπιστούµε τη 
δουλειά µας, τις συνθήκες ασφαλείας και τους µισθούς µας από κάθε σχέδιο για συρρίκνωση και περικοπές. 
 Για τους λόγους αυτούς, συνεδρίασαν σήµερα Σάββατο 08/02/14 το ∆ιοικητικό και το Γενικo Συµβούλιο του Σωµατείου, προκειµένου να ενηµερώσει, να συζητήσει και να πάρει αποφάσεις για την κατάσταση που διαµορφώνεται γύρω από την ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισµό. 
 Το Γενικό Συµβούλιο µε ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του, εξουσιοδότησε το ∆.Σ. του Σωµατείου να προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, επιλέγοντας το χρόνο προκήρυξης, τις µορφές και τη διάρκεια αυτών. Επίσης ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ το σχέδιο του νέου Εσωτερικού Κανονισµού, ο οποίος θα αποσταλεί εξωδίκως στην Εταιρεία. 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
 Σας καλούµε να κλείνετε τα αυτιά σας, σε αυτούς που θα επιχειρήσουν να φέρουν σύγχυση και παραπληροφόρηση και να ακούτε µόνο την υπεύθυνη ενηµέρωση του Σωµατείου. τον θυµό µας να τον εκφράσουµε µε την καθολική µας συµµετοχή, την φυσική παρουσία µας έξω από τις πύλες των χώρων δουλειάς, την περιφρούρηση κάθε απεργίας µας. Οι συνάδελφοι στα συγκροτήµατα θα χρειαστεί να καταβάλουν πολύ κόπο για την ασφαλή κατάσταση των µονάδων σε όποια φάση βρεθούν. 
Αξίζει όµως τον κόπο, γιατί υπερασπιζόµαστε τη δουλειά µας και τα δικαιώµατά µας. Αυτοί που µας προτείνουν περικοπές για να σωθεί η Εταιρεία, είναι οι ίδιοι που την έφτασαν ως εδώ και τώρα εκµεταλλεύονται την κρίση για να φορτώσουν στις πλάτες των εργαζοµένων τις δικές τους λανθασµένες επιλογές. 
 Ας ακουµπήσουµε λοιπόν ο ένας πλάι στον άλλο όπως ταιριάζει σε εργαζόµενους. Αρκετά µας κόστισαν οι περιχαρακώσεις και οι αντιθέσεις µεταξύ µας. 
 Η υπεράσπιση της δουλειάς µας δεν θα έρθει από «σωτήρες» έξω από εµάς, ούτε πολύ περισσότερο από όποιους έστρωσαν το χαλί των ανατροπών που επιχειρούνται. 
Ας γίνει ο καθ’ ένας µας κοµµάτι του τείχους που πρέπει να χτίσουµε για να υπερασπιστούµε τα εργασιακά και κοινωνικά µας δικαιώµατα. 
Οι εργαζόµενοι είναι η δύναµη, οι εργαζόµενοι θα δώσουν και την λύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου