Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Με καθυστέρηση 30 χρόνων κυρώθηκαν στη Βουλή Διεθνείς Συμβάσεις!


Στην απλοποίηση της διαδικασίας εκδόσεως πράξεων ή εγγράφων σε ένα κράτος, όταν αυτή προϋποθέτει την χρήση εγγράφων ή πράξεων εκδοθέντων σε άλλο κράτος στοχεύει η κύρωση του άρθρου 17 της Σύμβασης της Διεθνούς Επιτροπής Προσωπικής Κατάστασης. Κυρώνεται και έχει την ισχύ, που ορίζει το άρθρο 28 που υπογράφηκε στην Αθήνα, στις 15 Σεπτεµβρίου 1977!Ο  διεθνής οργανισμός  «Διεθνής Επιτροπή Προσωπικής Κατάστασης» δημιουργήθηκε αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για να διευκολύνει την ταυτοποίηση και αναγνώριση της αστικής κατάστασης εκατομμυρίων προσφύγων και εκτοπισμένων προσώπων που είχαν διασκορπιστεί στη μεταπολεμική Ευρώπη. Σε αυτόν τον ρόλο η επιτροπή ανταποκρίθηκε εν μέρει, καθώς μόνο ένας μικρός αριθμός ευρωπαϊκών κρατών έγιναν μέλη αυτής.

Η απαλλαγή από την υποχρέωση επικύρωσης πράξεων και εγγράφων που εκδίδονται από τις αρχές ενός άλλου κράτους αφορά συγκεκριμένα: 1) τα έγγραφα που αφορούν την προσωπική κατάσταση, τη δικαιοπρακτική ικανότητα, την οικογενειακή κατάσταση, την ιθαγένεια και την κατοικία και διαµονή των φυσικών προσώπων, ανεξαρτήτως του σκοπού για τον οποίο έχουν εκδοθεί και 2) όλα τα άλλα έγγραφα, εφόσον έχουν εκδοθεί ενόψει της συνάψεως γάµου ή της εκδόσεως ορισµένης ληξιαρχικής πράξεως.

Τη σύμβαση για τη διεθνή συνεργασία σε ζητήματα διοικητικής συνδρομής προς τους πρόσφυγες, έφερε η Κυβέρνηση για επικύρωση είκοσι οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά την υπογραφή της !Η Σύμβαση ενισχύει τη διεθνή συνεργασία για τη συλλογή πληροφοριών περί της προσωπικής κατάστασης και της ταυτότητας προσφύγων, που έχουν διαμείνει διαδοχικά σε περισσότερα κράτη και μάλιστα αυτό ανεξάρτητα από τη νομιμότητα ή μη της διαμονής τους σε κάθε ένα προηγούμενο κράτος. Έχει ως βάση αναφοράς τη Συμφωνία της Γενεύης που ορίζει τι είναι πρόσφυγας με ημερομηνία  το 1951!



Οι χώρες που υπογράψαν την Σύμβαση αυτή είναι: Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ελβετία, Τουρκία.

Συνημμένα:
του αρχείου (fek 20 28-1-2014) του αρχείου (fek19 28-1-2014)

ΠΗΓΗ:totekmirio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου