Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Νέοι της ΓΣΕΕ τα... έψαλλαν στην Μέρκελ

Νέοι της ΓΣΕΕ τα... έψαλλαν στην Μέρκελ
Κατά της αύξησης των ορίων ηλικίας  συνταξιοδότησης τα οποία η ίδια επέβαλε στον ευρωπαϊκό νότο τάχθηκε η Αγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνάντησης της στο Βερολίνο, με τους εκπροσώπους  των συνδικαλιστικών νεολαιών 10 ευρωπαϊκών χωρών μεταξύ των οποίων και η Γραμματεία Νέων της ΓΣΕΕ.

« Αντιλαμβάνομαι – είπε η γερμανίδα καγκελάριος – ότι δεν είναι δυνατόν να αυξάνεις τα όρια ηλικίας και από άλλη να προσπαθείς για τη μείωση της ανεργίας των νέων. Αυτά τα δύο δε συνάδουν . Γι αυτό και σχεδιάζουμε τη μείωση των ορίων στη Γερμανία. Μάλιστα για το θέμα αυτό έχω συγκρουστεί και με τον Μπαρόζο (!) » 

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε όπως ήταν φυσικό το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας των νέων.  Οι νέοι από την Ελλάδα , την Ιταλία , την Ισπανία και τη Λιθουανία επέκριναν τις πολιτικές λιτότητας .

Ο Γραμματέας Νεολαίας της ΓΣΕΕ Γιάννης Πούπκος απευθυνόμενος στη κα Μέρκελ τόνισε επί λέξει: «Πρέπει να καταλάβετε ότι στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών έχουμε πλέον μια χαμένη γενιά. Χωρίς προοπτική ανάπτυξης χάνεται το πιο σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο  της χώρας αφού οι πιο εκπαιδευμένοι αναγκάζονται να  μεταναστεύσουν  στις βόρειες χώρες της Ευρώπης. Οι νέοι είναι άνθρωποι, δεν είναι αριθμοί.»

Παρά το γεγονός ότι η κα Μέρκελ εμφανίστηκε πρόθυμη να συζητήσει ανοικτά για τα μετρήσιμα αρνητικά αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας , υπεραμύνθηκε αυτών, επιβεβαιώνοντας το χάσμα που χωρίζει τις απόψεις της από αυτές της Ευρωπαϊκής συνδικαλιστικής νεολαίας.

Όσον αφορά στα προγράμματα απασχόλησης που αποφάσισε η διάσκεψη κορυφής των ηγετών της Ευρώπης τον περασμένο Ιούλιο,  οι εκπρόσωποι των νέων  τόνισαν  ότι αποφασίστηκαν χωρίς διαβούλευση με την κοινωνία και τα συνδικάτα και χαρακτηρίστηκαν  ελλειμματικά με δεδομένο το γεγονός ότι δεν οδηγούν σε αξιοπρεπή και μόνιμη εργασία αλλά στην εκμετάλλευση φθηνού εργατικού δυναμικού, που οδηγείται με τη σειρά του στην περιθωριοποίηση και συχνά στο νεοναζισμό.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου