Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Με επιτόκιο κάτω από 5% η αναχρηματοδότηση του Τιτάνα - Ποιες εισηγμένες ετοιμάζουν ανάλογες κινήσεις

Με επιτόκιο κάτω από 5% η αναχρηματοδότηση του Τιτάνα - Ποιες εισηγμένες ετοιμάζουν ανάλογες κινήσεις
Στη σύναψη νέου κοινοπρακτικού δανείου μελλοντικής εκκίνησης σε ευρώ και άλλα νομίσματα, συνολικού ύψους 430 εκατ. ευρώ, προχώρησε η θυγατρική του ομίλου Τιτάν, Titan Global Finance Plc με κοινοπραξία ελληνικών και αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων με εγγύηση της μητρικής.

Συγκεκριμένα, στη σύναψη συμμετείχαν 3 ελληνικές συστημικές τράπεζες και 10 ευρωπαϊκές με το επιτόκιο να διαμορφώνεται κάτω από το 5%. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 30/1/2014 στο Λονδίνο.

Το δάνειο θα έχει διάρκεια μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 και θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση υφισταμένου κοινοπρακτικού δανείου της Titan Global Finance Plc το οποίο λήγει τον Ιανουάριο του 2015 και στη συνέχεια για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών του ομίλου.

Την έκδοση ομολογιακών συζητούν και άλλες εισηγμένες εταιρείες που κυνηγούν επιτόκια στην περιοχή του 6-7% ή χαμηλότερα. Πρόκειται για την Motor Oil με το επιτόκιο για το ομολογιακό να υπολογίζεται στο 6-6,5%, αλλά και την ΔΕΗ η οποία, επίσης, συζητά έκδοση ομολογιακού δανείου. Τα ποσά δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Από την άλλη πλευρά η εταιρεία Μυτιληναίος εξετάζει και αυτή ομολογιακό δάνειο, με τη διοίκηση να δηλώνει ωστόσο ότι δεν θα δανειστεί σε αυτά τα επίπεδα καθώς αναμένει καλυτέρευση της αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι την έκδοση ομολογιακών δανείων ύψους μέχρι 45 εκατ. ευρώ ενέκρινε την προηγούμενη Παρασκευή και η  γενική συνέλευση των μετόχων της Dionic ενώ μέσα στον Ιανουάριο η FG Europe εκταμίευσε ομολογιακό ύψους 65 εκατ. ευρώ και η Καραμολέγκος είχε ανακοινώσει τη σύναψη ενός ύψους 2,3 εκατ. ευρώ. 

ΠΗΓΗ
:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου