Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΓΕΝΟΠ: Κατά της μικτής εταιρείας ΔΕΗ-Damco

ΓΕΝΟΠ: Κατά της μικτής εταιρείας ΔΕΗ-Damco*Αποδυναμώνει τη ΔΕΗ
Θέση κατά της ίδρυσης μικτής εταιρείας ΔΕΗ-Damco (όμιλος Κοπελούζου) στην οποία θα μεταφερθούν δραστηριότητες της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, έλαβε και η ΓΕΝΟΠ, μία μέρα μετά τη διακοπή της συνεδρίασης του δ.σ. της ΔΕΗ, όπου επρόκειτο να ληφθεί απόφαση για τη συνεργασία αυτή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΓΕΝΟΠ, δικαιολογεί την καθυστερημένη τοποθέτησή της στο θέμα αυτό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το προηγούμενο τρίμηνο «εξάντλησε κάθε προσπάθεια διαλόγου και συνεννόησης με την Διοίκηση της ΔΕΗ ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση». Συνεχίζει δε τονίζοντας ότι «η διοίκηση δεν έπεισε για την ορθότητα της απόφασης της, για την συνεργασία της ΔΕΗ με την DAMCO ENERGY στον τομέα της εμπορίας με κοινοπρακτικό σχήμα και ποσοστά 49% ΔΕΗ, 51% DAMCO».

Ας σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα, την πρωτοβουλία στις αντιδράσεις κατά της προωθούμενης συνεργασίας, είχε το σωματείο ΕΔΟΠ, το οποίο εκπροσωπεί τους διοικητικούς υπαλλήλους της επιχείρησης.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, η ΓΕΝΟΠ σημειώνει ότι ο λόγος της διαφωνίας που τον έχει διατυπώσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, έχει να κάνει με την βεβαιότητα ότι αυτή η συνεργασία θα αποβεί σε βάρος της ΔΕΗ, με την έννοια ότι ο κλάδος της εμπορίας θα διολισθήσει στα χέρια της DAMCO ENERGY και του κοινοπρακτικού σχήματος, αποδυναμώνοντας την ΔΕΗ.

Η ΓΕΝΟΠ κάνει επίσης αναφορά στη μελέτη που διενήργησε η KPMG και η οποία στα αρνητικά σημεία του κοινοπρακτικού σχήματος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ύφεση της ελληνικής οικονομίας, ασταθές θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο που επηρεάζει την αγορά, η αγορά φωτοβολταϊκών στη χώρα μας βρίσκεται σε ώριμο στάδιο, δραστηριοποίηση στον κλάδο πολλών και μικρών επιχειρήσεων, έντονος ανταγωνισμός με συνέπεια τη συμπίεση του κέρδους κλπ».

Κατά την άποψη της ΓΕΝΟΠ, «εκείνο που έπρεπε να κάνει η επιχείρηση ήταν να πείσει την κυβέρνηση (και επιχειρήματα υπάρχουν πολλά) να εγκαταλείψει την εγκληματική απόφαση της, της απαγόρευσης των προσλήψεων η οποία έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των καταστημάτων της εμπορίας και προκρίνει την ανάπτυξη κοινοπρακτικών σχημάτων και καταστημάτων franchise».

Και η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ καταλήγει:

«Έτσι θα είχαμε την δυνατότητα και επιθετική πολιτική συγκράτησης των πελατών μας να σχεδιάσουμε και τις ατελείωτες ουρές των καταναλωτών που καθημερινά ταλαιπωρούνται να εξαλείψουμε.

Άντ’ αυτού όμως δυστυχώς επιλέγεται η εύκολη λύση και κάτι που θα μπορούσαμε να το κάνουμε μόνοι μας, το δωρίζουμε σε τρίτους οι οποίοι θα εκμεταλλευτούν το όνομα μας και την ιδιαίτερη αξία που αυτό έχει.

Με βάση αυτό και επειδή σκοπός και στόχος αυτού του συνδικάτου είναι η προάσπιση των συμφερόντων της επιχείρησης του Ελληνικού λαού μετά την εμμονή της Διοίκησης να εγκρίνει-ψηφίσει στο Δ.Σ. της επιχείρησης, αυτή την συνεργασία δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να διακόψουμε την συνεδρίαση του».
 ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου