Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τέσσερις νέες γεωτρήσεις στον Πρίνο




Σε ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα για την περεταίρω αξιοποίηση του κοιτάσματος του Πρίνου και την ανάπτυξη του λεγόμενου «πεδίου Ε», είναι έτοιμη να προχωρήσει η διοίκηση της Energean Oil & Gas, αφού πρώτα ξεκαθαρίσει η διένεξη που έχει προκύψει με τη διοίκηση της… θυγατρικής της Καβάλα Oil, που σήμερα ελέγχεται από το σωματείο των εργαζομένων (που έχει και το 33% των μετοχών). Τα  «χέρια» της Energean Oil είναι άλλωστε λυμένα, από τη στιγμή που κυρώθηκε από τη Βουλή προ ολίγων ημερών η επέκταση των αδειών εκμετάλλευσης κατά 25 χρόνια.
Αντικειμενικός στόχος των νέων επενδύσεων οι οποίες σε πρώτη φάση θα ξεπεράσουν τα 140 εκατ. ευρώ, είναι να αυξηθεί η παραγωγή από 1800 βαρέλια την ημέρα σήμερα, στα 5 - 6.000 βαρέλια ημερησίως. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθούν τέσσερις γεωτρήσεις στον Πρίνο και τον Βόρειο Πρίνο. Θα κοστίσουν 43,7 εκατ. ευρώ και αναμένεται ότι θα δώσουν παραγωγή 2.800 βαρελιών την ημέρα. Τα αποθέματα υπολογίζονται συνολικά στα 4,5 εκατ. βαρέλια.
Επόμενη κίνηση είναι η ανάπτυξη του «Πεδίου Ε». Εδώ τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα φτάνουν τα 6,3 εκατ. βαρέλια. Θα πραγματοποιηθούν 4 γεωτρήσεις, (δύο παραγωγικές και δύο εισπίεσης νερού), θα εγκατασταθεί νέα πλατφόρμα και θα επενδυθούν περί τα 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια παραγωγή περίπου 3.000 βαρελιών την ημέρα.
Αναφορικά με τις οφειλές προς εργαζόμενους, προμηθευτές και ελληνικό δημόσιο, που σύμφωνα με κατηγορίες των εργαζομένων ανέρχονται στα 30 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της Energean Oil δηλώνει ότι, όσον αφορά τους εργαζόμενους, θα πληρωθούν άμεσα, με την ανάληψη της διοίκησης της Καβάλα Oil. Για τα χρέη προς την αγορά και το δημόσιο, θα εξοφληθούν αμέσως μόλις μπορέσει να πουλήσει το πετρέλαιο που υπάρχει στις αποθήκες της «Καβάλα Oil». 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου