Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Κοινή Άσκηση Πυρασφάλειας ΕΛΠΕ - Πυροσβεστικής



Με απόλυτη επιτυχία έγινε στις 5 Μαρτίου 2013 στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη, από κοινού με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, άσκηση πυρασφάλειας με σενάριο: «Αντιμετώπιση περιστατικού διαρροής βυτίου υγραερίου και επακόλουθης φωτιάς λίμνης (POOL FIRE)», σύμφωνα με ανακοίνωση των ΕΛΠΕ.

Βασικός σκοπός της ήταν να ελεγχθεί ο βαθμός ετοιμότητας της Ελληνικά Πετρέλαια και το επίπεδο της συνεργασίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το άγημα από την πλευρά της Πυροσβεστικής, περιελάμβανε μεταξύ των άλλων 4 πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό 12 πυροσβεστών του Β΄ Πυροσβεστικού Σταθμού. Από την πλευρά της εταιρίας συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά αυτοκίνητα με τους εξειδικευμένους πυροσβέστες και την ομάδα άμεσης επέμβασης των εγκαταστάσεων. 

Στη σύσκεψη των υπευθύνων που ακολούθησε για την αξιολόγηση της άσκησης, διαπιστώθηκε η άρτια κατάρτιση του προσωπικού που πήρε μέρος σε αυτήν, η επιχειρησιακή ετοιμότητα, η καταλληλότητα και η καλή λειτουργία του υψηλής τεχνολογίας διαθέσιμου εξοπλισμού, καθώς και η άριστη και αποτελεσματική συνεργασία του προσωπικού της εταιρίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 
Ανάλογες κοινές ασκήσεις διεξάγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., ώστε η συνεργασία και η αποτελεσματικότητα να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου