Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ Κατακλύζουν τον ουρανό των ΗΠΑ



Στην εικόνα, το DragonflyerX6, το οποίο χρησιμοποιείται και από την αστυνομία. To βίντεο δείχνει μια παράνομη πτήση στο Μανχάταν

Μεταδίδουν ιλιγγιώδεις λήψεις αθλητικών αγώνων και αιωρούνται πάνω από σκηνικά του Χόλιγουντ· επιθεωρούν καλλιέργειες, δασικές πυρκαγιές και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Και, το κυριότερο, χρησιμοποιούνται ήδη από πολλά αστυνομικά τμήματα. Δεκάδες χιλιάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη βουίζουν στους ουρανούς των ΗΠΑ, πολλές φορές παράνομα, και η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αποτυγχάνει οικτρά να ελέγξει την κατάσταση.

Η εμπορική χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών απαγορεύτηκε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ το 2007, σήμερα όμως υπάρχουν αρκετές εταιρείες που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες χωρίς να υφίστανται κυρώσεις.

Η κατάσταση εξάλλου θα αλλάξει το 2015, οπότε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) θα πρέπει να έχει συντάξει κανόνες για την απελευθέρωση της εμπορικής χρήσης των drone.

Επισήμως, η FAA έχει εκδώσει μέχρι σήμερα πάνω από 1.400 άδειες σε αστυνομικά τμήματα, συνοριοφύλακες, πανεπιστήμια και άλλους δημόσιους φορείς. Σύμφωνα όμως με το Reuters, ο πραγματικός αριθμός των drone είναι πλέον «δεκάδες χιλιάδες».

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το αστυνομικό τμήμα του Κολοράντο στο οποίο εργάζεται ο σερίφης Μπεν Μίλερ. Σε αντίθεση με ό,τι θα φανταζόταν κανείς, είπε ο Μίλερ στο Reuters, το drone της υπηρεσίας συνήθως δεν χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση υπόπτων, αλλά για την αναπαράσταση χώρων όπου σημειώθηκαν εγκλήματα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου