Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΣΑΦΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΙΡΑΝ Η Τεχεράνη απειλεί ευθέως όποιον επιτεθεί στην Συρία




Ανώτερος ιρανός αξιωματούχος ανέφερε σήμερα  ότι η χώρα του θεωρεί ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Συρίας σαν επίθεση στο ίδιο το Ιράν, σε μία από τις πιο ανοικτές δηλώσεις υποστήριξης  από την Τεχεράνη προς την Συρία  έως τώρα, απειλώντας ευθέως τις δυτικές χώρες που υποστηρίζουν τους ισλαμιστές αντάρτες αναφέρει η hurriyet daily news  .
O Αλί Ακμπάρ Velayati, σύμβουλος του ανώτατου  ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε στο  πρακτορείο ειδήσεων Mehr, το Σάββατο,ότι «η Συρία διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στο "μέτωπο αντίστασης" εναντίον του Ισραήλ». «Για τον ίδιο λόγο, μια επίθεση στην Συρία θεωρείται  σαν μια επίθεση στο Ιράν και στους συμμάχους του ».
Το Ιράν είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος της Συρίας στη Μέση Ανατολή. Η Τεχεράνη παράσχει στην  κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ συνεχή στρατιωτική και πολιτική στήριξη όλα αυτά τα χρόνια αλλά και μελλοντικά εδραιώνοντας την επιβίωση του καθεστώς  του Άσαντ με δεδομένες τις επιχειρήσεις των  ανταρτών από τον Μάρτιο του 2011 καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα .
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου