Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Αυξάνει την υδροηλεκτρική παραγωγή η ΔΕΗ λόγω βροχοπτώσεωνΤην αύξηση της υδροηλεκτρικής της παραγωγής εξαιτίας των αυξημένων αποθεμάτων νερού στους ταμιευτήρες των υδροηλεκτρικών της σταθμών που έχουν προκληθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών ανακοίνωσε η ΔΕΗ.
Σύμφωνα με την επιχείρηση, για την αύξηση της συμμετοχής των υδροηλεκτρικών στην παραγωγή, θα υπάρχει σχετική συνεργασία με τον ΑΔΜΗΕ.
Αναλυτικά, η ΔΕΗ, στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Οι πολύ αυξημένες εισροές στους Ταμιευτήρες των Υδροηλεκτρικών Σταθμών της λόγω των συνεχιζόμενων έντονων βροχοπτώσεων της τελευταίας περιόδου, σε συνδυασμό με τα ήδη πολύ υψηλά για την εποχή υδατικά αποθέματα καθιστούν αναγκαία τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια  των φραγμάτων, ανάσχεση πλημμυρών κ.λ.π.
Τα υδατικά αποθέματα στους ταμιευτήρες μας βρίσκονται στα επίπεδα των 2370 περίπου Gwh, αυξημένα κατά περίπου 46% έναντι των αποθεμάτων του 2012 της αντίστοιχης περιόδου (περίπου 1620 Gwh) και κατά περίπου 18% έναντι των στατιστικά μεγίστων αποδεκτών αποθεμάτων της περιόδου.
Για το σκοπό αυτό απαιτείται σημαντική αύξηση της Υδροηλεκτρικής Παραγωγής κατά την τρέχουσα περίοδο.
Για να καταστεί εφικτή η απαιτούμενη συμμετοχή των Υδροηλεκτρικών Μονάδων στο Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα, η ΔΕΗ ΑΕ θα συνεργαστεί με τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), σύμφωνα με τους Κώδικες Διαχείρισης του συστήματος και Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας.» 
ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου