Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Τι λέει η εισήγηση του Συμβουλίου της Eπικρατείας Γιατί η εφορία δεν μπορεί να κατάσχει καταθέσεις

Γιατί η εφορία δεν μπορεί να κατάσχει καταθέσεις
Πριν από μερικούς μήνες το Δ' Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο πρότεινε την αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης. Αυτή την εβδομάδα το θέμα συζητείται στην Ολομέλεια της οποίας πρόεδρος είναι πλέον ο ίδιος δικαστικός

 Η αγωνία χιλιάδων φορολογουμένων κορυφώνεται όσο πλησιάζει η μέρα που οι δικαστές της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αποφανθούν οριστικά και αμετάκλητα για το ακατάσχετο ή μη από το ΣΔΟΕ των πάσης φύσεως τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικών θυρίδων και άλλων περιουσιακών στοιχείων των πολιτών.

Ηδη, στο πρόσφατο παρελθόν, με μια απόφαση-«βόμβα μεγατόνων» όπως χαρακτηρίστηκε από νομικούς και οικονομικούς κύκλους, το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με τον τότε πρόεδρο του και σημερινό πρόεδρο του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κ. Σωτήρη Ρίζο είχε κρίνει αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τη νομοθετική ρύθμιση που παρέχει τη δυνατότητα στο ΣΔΟΕ να προβαίνει σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου