Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Διακινούσαν εκατοντάδες «μαϊμού» φιάλες υγραερίου

Είχαν στήσει φάμπρικα με «μαϊμού» φιάλες υγραερίου
Εκατοντάδες φιάλες- «βόμβες» με υγραέριο που ήταν σφραγισμένες με δικής τους κατασκευής πώματα τα οποία έφεραν κλεψίτυπα λογότυπα γνωστής εταιρείας, διακινούσαν στην περιοχή της Λάρισας ένας 58χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων και ένας  65χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας εμφιάλωσης!

Η διακίνηση των επικίνδυνων φιαλών- «μαϊμού» καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια Λάρισας από τη συγκεκριμένη εταιρεία το λογότυπο της οποίας χρησιμοποιούσαν οι δράστες και αμέσως οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο πρατήριο. 

Στις εγκαταστάσεις του και στο φορτηγό του ιδιοκτήτη, βρήκαν 963 φιάλες υγραερίου διαφόρων χωρητικοτήτων οι οποίες είχαν σφραγιστεί με πλαστικά πώματα ασφαλείας και συρρικνωτικές μεμβράνες με το λογότυπο της εταιρείας, 112 πλαστικά πώματα ασφαλείας επίσης με το λογότυπό της, δυο «πιστολάκια» μαλλιών τα οποία χρησιμοποιούνταν για την συρρίκνωση και προσαρμογή των μεμβρανών στα πώματα ασφαλείας και έναν πλαστό συρρικνωτή μεμβράνης. 

Όπως αποδείχθηκε, οι φιάλες είχαν εμφιαλωθεί παράνομα στην εταιρεία του 65χρονου που συνελήφθη, όπως και ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας που τους άσκησε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί οργάνωσης αγοράς πετρελαιοειδών και πλαστογραφία. Οι 963 φιάλες υγραερίου κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο της εταιρείας πετρελαιοειδών.

 ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου